Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάνει έκκληση στο λαό για το προσφυγικό

29.10.2015

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ξεσπά για τις χαμένες ψυχές στο Αιγαίο, δείχνοντας κυρίως το ανθρώπινο πρόσωπο του. Παράλληλα έκανε δηλώσεις για τις θέσεις του απέναντι στο προσφυγικό και κάλεσε το λαό για συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Ο λαός μας, που μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας, δεν πρέπει να εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των νεκρών προσφύγων, των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Την ίδια στιγμή έκανε έκκληση στο λαό να  διεκδικήσει την γενναία ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που χρειάζονται και σχετίζονται με τη διάσωση των προσφύγων, τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας. Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. επισήμανε ότι η ανάγκη αυτή είναι ιδιαίτερα επιτακτική κατά τους χειμερινούς μήνες.

 «Ο λαός να εμποδίσει κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων και να παλέψει για την κατάργηση του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους» πρόσθεσε στην συνέχεια της δήλωσής του.

Ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε καλώντας «για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».