Ο Δημ. Συμβ. Ωρωπού κ. Παναγιώτης Χασιώτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την ρύπανση στο Σαρωνικό

Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε, χθες, το πρωί ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών», Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού και έγκριτος νομικός κ. Παναγιώτης Χασιώτης  για τη ρύπανση του Σαρωνικού με τη διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη”.

Ο κ. Π. Χασιώτης στην μηνυτήρια αναφορά του τονίζει ότι «Η εκτεταμένη οικολογική καταστροφή στοιχειοθετεί την κακουργηματική πράξη της ρύπανσης περιβάλλοντος κατά τη διάταξη του άρθρου 28 του Ν. 1650/1986».

Ζήτησε δε, με την μηνυτήρια αναφορά του, να κλητευθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες: α). ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, β) ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, γ) ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, δ) ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ε) η Δήμαρχος Σαλαμίνας Νάννου – Παπαθανασίου Ισιδώρα, στ) ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που έκανε και τις καταγγελίες, ζ) ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.” και η) ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη II”.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει την ευαισθησία του κ. Π. Χασιώτη σε θέματα περιβάλλοντος ουσιαστικά εκφράζοντας και την ευαισθησία όλων των πολιτών ώστε τέτοιες οικολογικές καταστροφές να μην επαναληφθούν στο μέλλον και μάλιστα στις ακτές της Αττικής η οποία επί χρόνια επιχειρούσε να αποκτήσει καθαρές ακτές για τα εκατομμύρια των Αθηνών.

Ελπίδα όλων είναι η μηνυτήρια  αναφορά από τον κ. Π. Χασιώτη προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών να τύχει και της ανάλογης έρευνας ώστε να αποδοθούν ένα και όπου υπάρχουν οι ευθύνες αυτής της πρωτοφανούς καταστροφής.