Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Τ.Α. Ωρωπού ενημέρωσαν το Σύλλογο Πανοράματος Αγριλέζας για τις κλοπές

Τους κατοίκους του Πανοράματος Αγριλέζας, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου,  ενημέρωσαν, το Σάββατο 30 Ιουλίου,   ο Διοικητής  Αλ. Ξαρχουλάκος Αστυνόμος Β΄,  και Υποδιοικητής Χρ. Γκουζιώτης Υπαστυνόμος Β,  του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού  για την αποφυγή θυματοποίησής τους.

Σε μια ξεχωριστή συνάντηση, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, σχετικά, με τους διάφορους τρόπους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και πέφτουν οι πολίτες θύματα κλοπών.

Κυρίως, τους ενημέρωσαν  τι πρέπει  να προσέχουν και τι μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν τη θυματοποιηση τους. Ιδιαίτερα τονίστηκε στους κατοίκους  ο νέος τρόπος που χρησιμοποιείται τελευταία, κατά  κόρον,  για να τους εξαπατούν, αναφορικά με  τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους,  όπου, αφού  τους παίρνουν τους κωδικούς με διαφορά τεχνάσματα, τους αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Με έμφαση τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίνονται οι προσωπικοί κωδικοί σε κανέναν, καθώς η τράπεζα δεν τους ζητάει ποτέ.

Μετά την ενημέρωση οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού μοίρασαν στους κατοίκους έντυπο υλικό που περιελάμβανε  χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια του πολίτη.

Μετά τη συνάντηση  ο διοικητής Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος  δήλωσε: «Το πρώτο, ίσως, και το πιο σημαντικό βήμα για την αποφυγή θυματοποίησης των συμπολιτών μας, ιδίως, σε κλοπές και απάτες είναι οι ίδιοι να είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι και σε αυτό δίνουμε μεγάλο βάρος».

Ο Σύλλογος από τη μεριά του ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, τόσο για την αποδοχή της πρόσκλησης, όσο και για την διεξοδική ενημέρωση που έκαναν στους κατοίκους του Πανοράματος Αγριλεζας .

Στην ενημέρωση παρέστη και η Τοπική Σύμβουλος Χαλκουτσίου Γεωργία Βάθη Γαζβινιάν.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πανοράματος Αγριλέζας Ωρωπού Ηλίας Καραβέβας και το Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Γαζβινιάν για τη στήριξή τους στο Σύλλογο, καθώς και στο Διοικητή και Υποδιοικητή του Τ.Α. Ωρωπού για το πολύτιμη ενημέρωσή τους.