Ο Διονύσης Καμπιώτης υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού

Σαν έτοιμος από καιρό…

Ο Διονύσης Καμπιώτης ταράζει τα ήρεμα νερά του δημοτικού τοπίου με μία συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο συνδημότης μας, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Ωρωπό κι έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού και Τοπικός Σύμβουλος Σκάλας Ωρωπού, ανοίγει τα χαρτιά του και ανακοινώνει αποκλειστικά στην «Άποψη Τώρα» ότι θα διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Ωρωπού στις επερχόμενες εκλογές του 2019.

 

Θα είμαι υποψήφιος, όποιο κι αν είναι το εκλογικό σύστημα. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει γι’ αυτό δεν μας αφορά ούτε το εκλογικό σύστημα, ούτε οι αντίπαλοι

 ΑΤ: Κύριε Καμπιώτη, είστε ενεργό μέλος της κοινωνίας του Ωρωπού, επιτυχημένος επαγγελματίας και έμπειρος αυτοδιοικητικός με θητεία στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Γνωρίζουμε ότι έχετε λάβει κάποιες αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Τι προτίθεστε να πράξετε; 

ΔΚ: Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά είναι δεδομένο. Αυτό που με ωθεί να ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα του Ωρωπού είναι η απεριόριστη αγάπη που τρέφω για τον τόπο και το όραμα που έχω για την οικονομική και κοινωνική του ανάπτυξη. Επειδή δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση τα τελευταία χρόνια κι επειδή βλέπω τις ευκαιρίες να χάνονται από την αδράνεια των υπευθύνων, με την παρότρυνση πολλών φίλων, αποφασίσαμε να καταθέσουμε τη δική μας υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

ΑΤ: Επομένως θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος; Και… με ποιο εκλογικό σύστημα;

ΔΚ: Ναι, θα είμαι υποψήφιος, όποιο κι αν είναι το εκλογικό σύστημα. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει γι’ αυτό δεν μας αφορά ούτε το εκλογικό σύστημα, ούτε οι αντίπαλοι: συμμετέχουμε για να κερδίσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που θα λύσει τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα του τόπου. Σημειώνω ότι είναι μια απόφαση που λάβαμε με πολλή σκέψη και υπευθυνότητα γνωρίζοντας καλά το βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε.

Είμαστε η νέα δύναμη αλλαγής που διαπερνά τους πολιτικούς θεσμούς και τις επικρατούσες πεποιθήσεις.

ΑΤ: Αυτή δεν είναι η πρώτη σας επαφή με την Αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζετε κάποια «πολιτική παράδοση»;

ΔΚ: Σε ό,τι με αφορά δεν εμφανίστηκα με «παρθενογένεση». Από το 2010 έχω διαγράψει μία πορεία με συνέπεια και αξιοπρέπεια στα κοινά, κάνοντας πάντα το καλύτερο για τον Δήμο. Σήμερα, συναντιόμαστε με πολλούς από τους παλιούς αλλά και με νέους φίλους με μία νέα πολιτική πρόταση. Η ομάδα μας έχει τη δική της φυσιογνωμία και ταυτότητα: είναι μία προσπάθεια νεότευκτη, γεμάτη με φρέσκο αέρα, πρόσωπα και αντιλήψεις και με μια ακλόνητη ελπίδα ανατροπής της παρακμής και της στασιμότητας

ΑΤ: Ποιος είναι ο πολιτικός σας στόχος για την επόμενη μέρα;

ΔΚ: Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου μας να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουμε το μέλλον του Ωρωπού χωρίς μικροπολιτικές αντιλήψεις και στεγανά. Θέλουμε ένα σύγχρονο σύστημα διοίκησης που να υπηρετεί την ανάπτυξη, όχι μικροπολιτικά συμφέροντα. Έτσι, σκοπεύουμε να βασιστούμε στους επιχειρηματίες και στους τεχνοκράτες για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον ανάπτυξης.

Είμαστε η νέα δύναμη αλλαγής που διαπερνά τους πολιτικούς θεσμούς και τις επικρατούσες πεποιθήσεις.

Ζητούμε από τους συνδημότες μας το «αδιανόητο»: να μας ακούσουν και να μας δώσουν πρώτα την εμπιστοσύνη τους και μετά την ψήφο!

ΑΤ: Σε ποιους άξονες σκοπεύετε να κινηθείτε πολιτικά; Τι διαφορετικό εκπροσωπείτε ως κίνηση;

ΔΚ: Τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας θα τους ανακοινώσουμε σύντομα σε ανοικτή συγκέντρωση, για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών. Συνοπτικά εδώ θα ήθελα να σας πω ότι (Α) θέλουμε να φέρουμε τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών έτσι ώστε να γνωρίζει ο δημότης που πηγαίνει το κάθε Ευρώ που δαπανά, (Β) προτείνουμε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης με βάση τον τουρισμό (οργανωμένες μαρίνες σε Αγίους Αποστόλους-Σκάλα Ωρωπού-Χαλκούτσι), (Γ) στοχεύουμε στην προσέλκυση εκπαιδευτηρίων (ΙΕΚ-ΤΕΙ), (Δ) επιζητούμε την προστασία του περιβάλλοντος και των συμφερόντων του Δήμου (απορρίπτουμε την προχειρότητα στη διαδικασία του ΧΥΤΥ) και (Ε) εισάγουμε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης του δημότη, που θα κάνει τις υπηρεσίες του Δήμου «πρότυπο» για την περιοχή.

ΑΤ: Το όραμά σας πώς θα το εφαρμόσετε;

ΔΚ: Με τη σύνθεση και την αξιοποίηση των καλύτερων ανθρώπων που διαθέτουμε. Επιτυχημένα παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, ας δούμε το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει στα σύνορα μας ο Δήμος Τανάγρας για να καταλάβουμε ότι η συνεργασία και το σωστό σχέδιο κινητοποιούν έναν τόπο. Για εμάς μία νέα εποχή ξεκινά: μία εποχή προόδου και παραγωγικότητας κατά την οποία θα αλλάξουμε προς το καλύτερο. Ζητούμε λοιπόν από τους συνδημότες μας το «αδιανόητο»: να μας ακούσουν και να μας δώσουν πρώτα την εμπιστοσύνη τους και μετά την ψήφο!