Ο Δρόμος της Ευγένειας οδηγεί στο Σύλλογο Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού

Η καρδιά των Μαχητικών Αθλημάτων στον Ωρωπό χτυπά στην αρχή της Λεωφόρου Χαλκουτσίου. Εκεί, τα τελευταία έξι χρόνια, έχει δημιουργηθεί, σε ένα υπέροχο  και ζεστό περιβάλλον, μια σπουδαία αθλητική κυψέλη παραγωγής ικανότατων αθλητών. Ένα γυμναστήριο πρότυπο λειτουργίας και αθλητικής μάθησης.

Πρόκειται για το Σύλλογο Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού που από το ξεκίνημά του στόχο είχε να κάνει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους  να αγαπήσουν καταρχήν τον αθλητισμό και αφετέρου τις πολεμικές τέχνες.

Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο προπονητής κ. Νίκος Χατζηαναγνώστου, κάτοχος του 4ου ΝΤΑΝ. Μια ήρεμη χαρισματική παρουσία που εμπνέει και κερδίζει τους αθλητές. Ένα παιδαγωγός που στόχο έχει να βγάλει πρώτα ανθρώπους με αξίες και αρχές αθλητικές και μετά πρωταθλητές.

Αρωγοί στην προσπάθεια του αυτή  μια ικανότατη ομάδα δασκάλων που εργάζονται με κέφι, διάθεση και μεράκι, που διδάσκουν τα μυστικά των μαχητικών αθλημάτων.

Πρώτο  μέλημα του Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού αλλά και του κ. Ν.  Χατζηαναγνώστου είναι να εμφυσήσουν  στις νέες και στους νέους, κάθε ηλικίας, που μπαίνουν στο γυμναστήριο, την αθλητική παιδεία και τις αξίες που πρεσβεύουν οι πολεμικές τέχνες, όπως ο σεβασμός, η ευγένεια, η πειθαρχία και το ευ αγωνίζεσθε.

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια, ώστε οι αθλητές να γυμνάζονται επιστημονικά για να πετύχουν τις καλύτερες  δυνατές αγωνιστικές επιδόσεις, μέσα από σκληρή δουλειά,  σωστή  γνώση  των μυστικών του κάθε αθλήματος  και, φυσικά καθημερινή προπόνηση.

Τα αποτελέσματα είναι, άκρως, ικανοποιητικά καθώς οι αθλητές του Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού έχουν αποσπάσει πολλαπλές και σημαντικές διακρίσεις αλλά και μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες και πρωταθλήματα. Τρανή απόδειξη της καλής και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα  ο Σύλλογος Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού αριθμεί πάνω από 150 αθλητές, κάθε ηλικίας, όπου  μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τους καταρτισμένους δασκάλους συνεχίζει με όρεξη και ζήλο την πορεία του. Μια πορεία αξιοζήλευτη, καθώς οι πολεμικές τέχνες έχουν πια αγαπηθεί στον Ωρωπό. Καθημερινά κερδίζουν φίλους, κυρίως, στις μικρές ηλικίες, που αποτελούν και το μέλλον των μαχητικών αθλημάτων.

Ο Σύλλογος Μαχητικών Αθλημάτων Ωρωπού είναι πια μια αθλητική μονάδα η οποία  αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Εκπροσωπεί επάξια τον Δήμο Ωρωπού σε μεγάλους αγώνες και πρωταθλήματα και, είναι βέβαιον, ότι με την επαγγελματική  δουλειά που γίνεται, στο μέλλον θα δώσει σπουδαίους αθλητές για την χώρα μας.

Αποτελεί το αθλητικό καμάρι στον Ωρωπό και εγγύηση για σωστή  και ασφαλή άθληση.

Ο Δρόμος της Ευγένειας έχει, πλέον, ονοματεπώνυμο: Σύλλογος Μαχητικών  Αθλημάτων Ωρωπού!!!