Ο Δημ. Δάβρης πρωτοστατεί για ίδρυση Εμπορικού Επαγγελματικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου στα Οινόφυτα

Μπορεί η θέληση και το δημιουργικό πάθος ενός ανθρώπου για τον τόπο του να αλλάξει την επιχειρηματικότητα σε μια περιοχή; Μπορεί. Αρκεί να βρει ευήκοα ώτα.

Ο λόγος για τον γνωστό, επιτυχημένο επιχειρηματία της εταιρίας Scorpios Security Services Δημήτρη Δάβρη, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να ιδρυθεί στα Οινόφυτα Εμπορικός, Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος.

Πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει την αγάπη του Δ. Δάβρη για τον τόπο του, αλλά και την πρόθεσή του να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Μιας περιοχής που είναι η  τρίτη Βιομηχανική στη χώρα μας, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 25% και είναι ανάγκη πλέον να οργανωθεί για να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν.

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Λιάπη, στα Οινόφυτα, μετά από πρόσκληση του Δ. Δάβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση γνωριμίας των  επαγγελματιών της περιοχής, όπου τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου, αντίστοιχου  του Σχηματαρίου και του Δηλεσίου.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Προέδρου του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας Γ. Βουγέση, του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Γ. Γκίνη, της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Γωγώς Λιάπη, του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχ. Γιαλούρη που μετείχαν και με την ιδιότητα των Επαγγελματιών, της Δημοτικής Συμβούλου Ελ. Ζαφειροπούλου και πολλών επιχειρηματιών.

Ο κ. Δάβρης, αφού καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του, τόνισε ότι ήρθε η ώρα και τα Οινόφυτα να αποκτήσουν  Εμπορικό Επαγγελματικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο, καθώς τα προβλήματα και οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Χρειαζόμαστε έναν Σύλλογο για να έχουμε πρόσβαση στη διοίκηση. Να γίνουμε διεκδικητικοί. Να μπορούμε να παίρνουμε προγράμματα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να αναπτύξουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις μας. Να έρθουμε σε επαφή με τον Βιομηχανικό κόσμο και να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις και μια αμφίδρομη επικοινωνία προς όφελος όλων».

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παν Αγνιάδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Δ. Δάβρη. Ενθάρρυνε την προσπάθεια επισημαίνοντας ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών των Οινοφύτων.

Η Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  θα είναι αρωγός στην πρωτοβουλία για την σύσταση του Συλλόγου και θα βοηθήσει το επιχειρείν της περιοχής.

Κατά την συγκέντρωση διατυπώθηκαν πολύ αξιόλογες απόψεις και θέσεις που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη οργάνωση του Συλλόγου, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει και νομική υπόσταση αλλά και ουσιαστική. Ξεκαθαρίστηκε με απόλυτο τρόπο ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να έχει αυτόνομη παρουσία και να μην συνενωθεί με τους αντίστοιχους του Σχηματαρίου και του Δηλεσίου. Στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια Ομοσπονδία που θα είναι ομπρέλα και των τριών Συλλόγων, γιατί τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι διαφορετικές και σε μερικές περιπτώσεις αντικρουόμενες.

Έτσι αποφασίστηκε μετά το Πάσχα να επαναληφθεί η συγκέντρωση με την συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών της περιοχής. Να παρουσιαστεί ένα σχέδιο Καταστατικού στο οποίο θα γίνουν πιθανές παρεμβάσεις βελτίωσής του και, αφού εγκριθεί και κατατεθεί στο Πρωτοδικείο,  να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι τότε το γραφείο του Δημ. Δάβρη θα τρέξει όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες.