Ο Ευ. Βενιζέλος πρόβλεψε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος για την κυβέρνηση και τον τρόπο που έχει επιλέξει για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση προειδοποιώντας ότι η με αυτό τον η αξιολόγηση  δεν θα κλείσει ποτέ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ  εξήγησε ότι «η ίδια η υπόσταση και πολιτική ύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η νομή της εξουσίας προϋποθέτει την διατήρηση της εκκρεμότητας».

Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ» αλλιώς, αν «λύσουν» την εκκρεμότητα, «θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το ακροατήριό τους».

Ο κ. Ευ. Βενζέλος, επεσήμανε  ακόμη κι αν έκλεινε τυπικά η αξιολόγηση και υπήρχε μια συμφωνία, με την παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία δεν έχει κανένα οικονομικό έλεγχο και θα συνεχιζόταν η περιδίνηση.

«Αν υπήρχε συμφωνία τυπική, αυτή θα υπήρχε μόνο για την εκταμίευση μιας δόσης και εν συνεχεία θα άνοιγε» είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «δεν έχουν πρόβλημα να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις».

Παράλληλα, όμως εκτίμησε ότι οι κυβερνώντες «δεν μπορούν να πάνε σε ρήξη με τους δανειστές, για να παραμείνουν στην εξουσία, γιατί μετά θα πρέπει να φύγουν με ελικόπτερο» και προέβλεψε ότι «αν υπάρξει ρήξη, αυτή θα υπάρξει λίγο πριν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποιον τρόπο γίνει αυτό».

Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε επανάληψη των δραματικών γεγονότων του Ιουλίου του 2015 και να καταλήξουμε σε ένα ακόμα ψευδοδημοψήφισμα, αλλά στην 6η Ιουλίου σε μια εκβιαστική απαίτηση συναίνεσης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί Νέας Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει success story κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω εκλογών. «Η παρούσα Βουλή δίνει μεσοβέζικη, αδιαφανή, προσωρινή και εύθραυστη λύση» εξήγησε.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Νέας Δημοκρατία λέγοντας ότι. «Δεν μπορείς να λες «κακώς δεν κλείνετε την αξιολόγηση», «καθυστερείτε», στη συνέχεια να λες ότι «τα μέτρα είναι κακά και δεν τα ψηφίζω, αν όμως γίνω κυβέρνηση θα τα εφαρμόσω και εσείς δεν θα μπορείτε να μου πείτε τίποτα γιατί θα τα έχετε ψηφίσει. Αυτό δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.