Ο Ζουράρις ζήτησε ξένες γλώσσες στα σχολεία μετά την Ε’ Δημοτικού για να σώσουμε τη γλώσσα μας

12.3.2016

Ο Κ. Ζουράρις είναι από τους πιο ευφυέστατους Έλληνες με γνώση της αυθεντικής ελληνικής γλώσσας. Κάθε επισήμανσή του είναι άκρως σημαντική  για όλους εμάς τους απαίδευτους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία δεν άντεξε και έκανε λόγο για «σαχλαμαριστάν και εκσυγχρονιστάν των προοδευτικών του Κέντρου, της Αριστεράς και της Δεξιάς στην Ελλάδα στο θέμα της γλώσσας».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε γλώσσα που απειλείται με εξαφάνιση. Για να βελτιωθεί η συνολική απόδοση αυτογνωσίας και ήθους πρέπει να ξαναδούμε τη διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης» είπε ο κ. Ζουράρις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος  προς την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας σημείωσε: «Η κυρία υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, αν το θεωρείτε φαλλοκρατικό να το πω η κυρία υπουργίνα κατά το καρδερίνα, πρέπει να ξαναδεί το θέμα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.  Πρέπει να τελειώσει το σαχλαμαριστάν με τις ξένες γλώσσες. Πρέπει να διδάσκονται από την Πέμπτη Δημοτικού και μετά».