Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρεί από την Χρυσή Αυγή και ιδρύει κίνημα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κόμμα και δημιουργεί ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμου.

Υποστήριξε πως αποχώρησε από τη Χ.Α. διότι η πρόταση που κατέθεσα για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση με στόχο την επιστροφή στη Βουλή, δεν έγινε αποδεκτή, ενώ έκανε απόλυτα σαφές το ποιες θα είναι οι επιδιώξεις της νέας πολιτικής κίνησης που θα στραφεί κατά των δήθεν προνομίων που έχουν στη χώρα πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο  βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κόμμα επειδή δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του για πλήρη αναδιοργάνωση με στόχο την επιστροφή στη Βουλή. Προανήγγειλε τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα παρουσιάσουν το όνομα, το έμβλημα και την πολιτική γραμμή ενός νέου κινήματος.

«Αναλαμβάνουμε μια νέα πολιτική πρωτοβουλία, δημιουργούμε ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμού. Την κίνηση μας πλαισιώνουν Ελληνίδες και Έλληνες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας. Πρώτος και αντικειμενικός σκοπός, να υπάρχει στην επόμενη Βουλή μια αληθινή εθνική αντιπολίτευση.

Δεν μετέχω πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, το κόμμα που με ανέδειξε, διότι η πρόταση που κατέθεσα για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση με στόχο την επιστροφή στη Βουλή, δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις σε επίπεδο θεσμικό, αλλά δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε πλήρη και απόλυτη διαφωνία. Οι. καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δημιουργούμε ένα κόμμα που διαθέτει πρωτίστως ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας, ένα πληρέστατο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με αντικειμενικό σκοπό να γίνει ξανά η Ελλάδα μεγάλη και ισχυρή. Κινούμαστε ταχύτατα για τη συσπείρωση χιλιάδων Ελλήνων σε ολόκληρη την Επικράτεια. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα παρουσιάσουμε το όνομα, το έμβλημα και την πολιτική γραμμή ενός νέου κινήματος.

Υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση πέρα από τις συνδρομές του υποτιθέμενου νέου κινήματος. «Η προσπάθεια μας θα βασιστεί αποκλειστικά στις συνδρομές μας, χωρίς κανέναν χρηματοδότη», ενώ ανακίνησε και πάλι την ξενοφοβική ρητορική, μιλώντας γενικά και αόριστα για «αλλοδαπούς που επιδοτούνται και στεγάζονται σε πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία και εισπράττουν εκατοντάδες ευρώ τον μήνα σε μετρητά».