Ο Θεοδωράκης κατέθεσε πρόταση δέκα σημείων για το προσφυγικό στον Παυλόπουλο

29.2.2016

Πρόταση δέκα σημείων για την επίλυση του προσφυγικού  παρέδωσε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο επικεφαλής του κόμματος Ποτάμι κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρ Παυλόπουλος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε δύο επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά, το οικονομικό και το προσφυγικό.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη.

Ο μεταξύ τους διάλογος στο Προεδρικό Μέγαρο:

Σταύρος ΘεοδωράκηςΗ κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη «Γιατί καταφεύγω σε εσάς. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες. Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο, των ανθρώπων που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη είναι ο φόβος να εγκλωβιστούν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, αλλά δεν είμαστε εδώ για τα λάθη. Εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις. Και επειδή ξέρω και το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους ήρθα να σας πω την πρότασή μας, μια πρόταση δέκα σημείων. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε την σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για την χώρα, αν δουλέψουμε σωστά».

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΟικονομικό και προσφυγικό δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά «Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για την συμβολή σας. Είναι γνωστό, αποτελεί κοινό τόπο, ότι πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατ’ επέκταση, πάνω από τον Τόπο μας πλανώνται – επιτρέψτε μου την αναφορά αυτή – δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά. Το οικονομικό – γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και βεβαίως το προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον Τόπο μας. Και ιδίως το προσφυγικό υπό την σημερινή συγκυρία. Και είναι εξαιρετικά άδικο να υφίστανται η Ελλάδα και ο Λαός της – με τόσες θυσίες που έχει κάνει – κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους. Ευτυχώς, και πάλι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Λαού, το τονίζω. Υπό τις προϋποθέσεις αυτές, σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία που παίρνετε, γιατί συνεχίζετε και εσείς προσωπικώς και το Κόμμα σας την παράδοση η οποία υπάρχει, τα μεγάλα εθνικά θέματα – και αυτή την στιγμή το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο εθνικό θέμα – ν’ αποτελούν αντικείμενο διαλόγου, συνεννόησης και σύγκλισης απόψεων. Και όσο μπορώ να συμβάλλω, γνωρίζετε, θα είμαι στην διάθεσή σας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ».