Ο Θωμάς Ρούσσης τίμησε τους Αθ. Μαρτίνο και Γ. Πατούλη για την προσφορά τους στο περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού

Τον εφοπλιστή και Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο,  καθώς και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τίμησαν   τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών κ. Γιώργος Πούλος εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών για την πολύτιμη  προσφορά τους στο περιβάλλον και ειδικότερα στην Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Μια  προσφορά η οποία περιλάμβανε οχήματα και εξοπλισμό για την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών, η οποία κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε Κάλαμο και Καπανδρίτι με αυτοθυσία έσωσε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα περιαστικά δάση της Αττικής  και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος  Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, τίμησε  με αναμνηστική πλακέτα που περιείχε ένα δένδρο τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο έργο της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών και στην τεράστια προσφορά του τιμώμενου προσώπου.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Στις Αφίδνες η έννοια της Πολιτικής Προστασίας πήρε τη σωστή της διάσταση καθώς προστατεύει ένα μεγάλο δάσος που είναι το στοίχημα για τους κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού.

Το καλοκαίρι η περιοχή επλήγη από μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά. Η πολιτική Προστασία ήταν παρούσα και προστάτευσε τις περιουσίες των κατοίκων και το δάσος».

Και πρόσθεσε: «Η σημερινή  βράβευση είναι ανταμοιβή και αναγνώριση της βοήθειας που μας έδωσαν ο κ. Αθ. Μαρτίνος και ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Η προσφορά σας δεν θα πάει χαμένη. Θα αξιοποιηθεί για την προστασία του δάσους και της περιοχής».

Ο κ. Μαρτίνος, εμφανώς συγκινημένος για την τιμή, είπε ότι «Το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα. Είναι υποχρέωση όλων να βοηθούν στην προστασία του δάσους και στον αγώνα της ομάδας Πολιτικής Προστασίας».

Από την πλευρά ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών κ. Γ. Πούλος βράβευσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την σημαντική προσφορά του στην ενίσχυση με οχήματα της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πούλος στην ομιλία του τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχής που έχω την τιμή απόψε να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δείχνουν έμπρακτα και καθημερινά την αγάπη τους στο περιβάλλον, ανθρώπους των οποίων η προσφορά είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορούσε να γνωρίσει ο Δήμος μας, ανθρώπων που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να προστατεύσουν αυτήν την άξια θαυμασμού κληρονομιά της περιοχής μας».

Και πρόσθεσε: «H προστασία του περιβάλλοντος αναγνωρίζεται σήμερα ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, παράλληλα με τα δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία, την εργασία, τη δικαιοσύνη, την ίση μεταχείριση. Στο άρθρο 37 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι: “Tο υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητάς του πρέπει να ενσωματώνεται στις πολιτικές του κάθε κράτους και να διασφαλίζονται σύμφωνα με την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν λέγοντας «Είναι τιμή για μένα να βραβεύομαι από έναν από τους πιο σημαντικούς Δημάρχους που έχει η χώρα, το φίλο μου το Θωμά Ρούσση, ένα Δήμαρχο που έχει αλλάξει την όψη του Δήμου Ωρωπού. Έναν αυτοδιοικητικό που τον δείχνουν τα έργα του. Το έδειξε το καλοκαίρι όταν ο βαθμός ετοιμότητας της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού ήταν άριστα δέκα.

Επίσης είναι τιμή μου γιατί βραβεύομαι μαζί με τον μεγάλο Έλληνα, ο οποίος φροντίζει όλες τις περιοχές της Αττικής κι όχι μόνο. Τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Έναν άνθρωπο άοκνο, αθόρυβο που έχει βρει τρόπους να δημιουργεί. Έναν άνθρωπο που τιμά το επιχειρείν και συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.

Είναι επίσης  τιμή μου που βραβεύομαι σε μια περιοχή όπου ζει ο  συνάδελφος γιατρός που έχει γίνει μύθος για τις γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, ο κ. Κώστας Πάντος και με έχει τιμήσει με τη φιλία του».

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι «η περιοχή έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει  τον ιαματικό και ιατρικό τουρισμό».

Τους κ. Μαρτίνο και Πατούλη αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Πούλο τίμησε εκ μέρους της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αδιφνών ο κ. Νικ. Κατσιμπέρης. Ενώ για το έργο της Πολιτικής Προστασίας  μίλησε και ο εκπρόσωπος της ΜΑΚΙΠ κ. Σωτήρης Μάγγος.

       

Το καλοκαίρι του 2017 και με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, η ομάδα έφτασε να  έχει 50 ενεργά μέλη και 4 οχήματα, 2 τύπου Ά (το ένα ιδιοκτησία Μονιάκη) ένα 2.5 τόνων (χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου) 3 ρυμουλκούμενα αυτόνομων συστημάτων πυρόσβεσης (χορηγία του κ. Γιώργου Πατούλη), πλήρη εξοπλισμό επάνδρωσης και ένα 5τονο (της Δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου).

Η πλειοψηφία των μελών έχουν πλήρη  εξοπλισμό επάνδρωσης που περιλαμβάνει κράνος, γυαλιά, μάσκα, στολή τύπου Νomex, καθώς και παπούτσια ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, χορηγία και αυτά του κ. Μαρτίνου. Την άνοιξη του 2015, όλα τα μέλη πέρασαν από σεμινάριο με τίτλο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» με την πιστοποίηση του  Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Σήμερα στη  Δημοτική Ενότητα Αφιδνών,  δραστηριοποιούνται 3 ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η Πολιτική Προστασία Αφιδνών, η ΜΑΚΙΠ και οι φίλοι του Δάσους,  οι οποίες είναι όλο το χρόνο δίπλα στους κατοίκους μας τους  στηρίζουν, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα με τον παγετό και τα χιόνια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.  Αθ. Μπούρας, ο γιατρός κ. Κων. Πάντος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στ. Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Βελτανιώτης, Γ. Σιδέρης, Χρ. Σιδέρης, Δ. Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στο δάσος των Αφιδνών σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, στο Κτήμα Λακκαγκίνη. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό ή τον καφέ του σε ένα ευχάριστο περιβάλλον μέσα στη φύση. Επίσης ένας ιδανικός χώρος για παρουσιάσεις και συνεστιάσεις.