Ο Θ. Αμπατζόγλου μιλά για τις Προεδρικές εκλογές της Ν.Δ.

26.10.2015

Με ήπιο όσο και καθαρό λόγο ο Σύμβουλος του Ευ. Μεϊμαράκη κ. Θ. Αμπατζόγλου μίλησε σήμερα στο ΒΗΜΑ FM για τις εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία αλλά και για τις αιχμές του κ. Τζιτζικώστα περί κλειστών θυρών στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στις αιχμές του  Απ. Τζιτζικώστα τόνισε με έμφαση «Με εκπλήσσει η βιαιότητα με την οποία βάζει το ζήτημα ο κ. Τζιτζικώστας, είμαστε στο ίδιο κόμμα, είμαστε φίλοι, έχουμε τον ίδιο στόχο.

Χωρίς να πληγώνουμε τη βάση της ΝΔ, να κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα για την αρχηγία της ΝΔ, που να είναι μέσα σε σωστά πλαίσια

.Έχουμε ξεφύγει από αυτά και αυτά που λέτε για μπηχτές, για κλειστές πόρτες, δεν αφορά όλους τους υποψηφίους, αφορά την εμμονή του κ. Τζιτζικώστα σε ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι και καλά πληροφορημένος και καλό θα ήταν ένας υποψήφιος αρχηγός να γνωρίζει πως κινείται το κόμμα του οποίου φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός.

Βγάζει ένας άγχος και μια ανασφάλεια που δεν θα έπρεπε, ο κ. Τζιτζικώστας.

Η διαδικασία αυτή όλη είναι μια διαδικασία που εμείς δεν την έχουμε επιλέξει, δηλαδή το να πάμε με βάση το καταστατικό σε όλη αυτή την εκλογή από τη βάση του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης έχει τοποθετηθεί καιρό τώρα ότι είναι μια διαδικασία διχαστική, που δεν οδηγεί σε σωστά μονοπάτια. Βέβαια, αφού πάμε σε αυτή τη διαδικασία με βάση αυτό το καταστατικό, είναι φυσικό να υπάρξουν και εντάσεις και τριβές και καρφιά, αλλά αυτά θα πρέπει να γίνονται μέσα σε κάποια πλαίσια».

Επεσήμανε ότι η πλευρά Μεϊμαράκη επιθυμεί «Να γίνει μια μάχη ιδεών, να γίνει μια μάχη προτάσεων για το πώς βλέπουμε τη Ν.Δ. την επόμενη μέρα κι πάνω απ’ όλα να μην ξεχνάμε ότι το βασικό καθήκον της Ν.Δ. είναι να δώσει αντιπολιτευτικά τη μάχη της μέσα στη βουλή για λογαριασμό της κοινωνίας.

Είμαστε σε κοινοβουλευτικό καθεστώς και, συνεπώς, οι μάχες δίνονται στη βουλή για λογαριασμό της κοινωνίας, δεν είναι ξεχωριστό πράγμα η βουλή και ξεχωριστό η κοινωνία. Παράξενο είναι ένα κόμμα να έχει αρχηγό που είναι εκτός βουλής, αδιανόητο για τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά πράγματα της χώρας».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε ότι «Στο κάθε κόμμα όταν εκλέγεται αρχηγός αφορά την οργανωμένη βάση του συγκεκριμένου κόμματος και όχι τους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Με αυτή την έννοια μια δυσκολία που έχουν οι δημοσκοπήσεις είναι να προσδιορίσουν ακριβώς τον κόσμο που θα έρθει.

Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω και το γεγονός ότι 4, 5 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από μεγάλες εταιρίες σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή δίνουν ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στο Β. Μεϊμαράκη που απ’ ότι φαίνεται προηγείται με πολύ μεγάλες διαφορές. Αυτό ίσως δημιουργεί το άγχος και την ανασφάλεια, κυρίως, στον κ. Τζιτζικώστα, γιατί από κει προέρχεται και όλη αυτή η γκρίνια που βλέπουμε αυτές τις μέρες».

Προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και πρόσθεσε «και αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά συμβαδίζει με την αίσθηση που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα με την κινητοποίηση των κομματικών στελεχών, των βουλευτών, των τοπικών παραγόντων, της κομματικής βάσης και τις δημοσκοπήσεις επίσης».

Ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι «Ο προεκλογικός αγώνας αυτός πρέπει να γίνει μέσα στα πλαίσια της ΝΔ, με πολιτικά επιχειρήματα  και γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί θα είμαστε την επόμενη μέρα στο ίδιο κόμμα».

Ενώ για τα εκλογικές διαδικασίες τόνισε ότι «Η θέση μας για τα debate είναι αρνητική και αυτό γιατί μόνο εσωστρέφεια μπορεί να δημιουργήσει και τίποτα παραπάνω. Το να κάνουμε με όρους τηλεοπτικού διαλόγου μια διαμάχη 4 υποψηφίων αρχηγών μόνο εσωστρέφεια και κακό χαμό μπορεί να προκαλέσει.Οι συνδιασκέψεις είναι άλλο πράγμα, μιλάμε σε κομματικό ακροατήριο, μπορεί ο καθένας να εκφράσει τις απόψεις του, να πει τι πιστεύει για τη Ν.Δ. της νέας εποχής και τι πιστεύει γενικά για το που πρέπει να πάνε πολιτικά τα πράγματα στην Ελλάδα.

Επειδή το κόμμα βρισκόταν σε μια κατάσταση οργανωτικής διάλυσης, δεν υπάρχουν πλήρεις κατάλογοι, είναι διάφορα συνονθυλεύματα από παλιούς εκλογικούς καταλόγους. Πηγαίνουμε τώρα με βάση τους καταλόγους του υπ. Εσωτερικών σε μια διαδικασία που έρχονται και ψηφίζουν οι οπαδοί και οι φίλοι, τα μέλη της ΝΔ, δηλώνουν σε μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ανήκουν σε άλλο κόμμα, ότι ενστερνίζονται  τις απόψεις, το καταστατικό μας, πληρώνουν μια συνδρομή μικρή 3 ευρώ, καταγράφονται τα στοιχεία τους για να μπορεί και το κόμμα να επεξεργαστεί τη βάση αυτών που θα ψηφίσουν  και έτσι θα πάμε με αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους. Εκατοντάδες χιλιάδες θα είναι, δεν μπορώ να γνωρίζω πόσοι ακριβώς, θα το δούμε».

Ο κ. Αμπατζόγλου κατέληξε λέγοντας «Πολιτικός είναι ο διάλογος, πολιτικά τα επιχειρήματα με ενότητα πρέπει να πάμε, στο ίδιο κόμμα ανήκουμε, αυτή είναι η δικιά μας θέση».