Ο Θ. Ρούσσης δεσμεύτηκε να γίνει στο Δ.Σ. συζήτηση για το Hot Spot Μαλακάσας

Συζήτηση για τη λειτουργία του hotspot στη Μαλακάσα ζήτησαν η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ. Ν. Δημητρίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Ωρωπού, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 31χρόνου Σύριου πρόσφυγα.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρίου ζήτησε να γίνει προ ημερησίας συζήτηση  με θέμα τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στη Μαλακάσα, όπου προχώρησε σε καταγγελίες για την παραβατική  συμπεριφορά, μερίδας προσφύγων. Μάλιστα ζήτησε να βγει και ψήφισμα κατά της συμπεριφοράς των προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται μέσα στο hot spot.

Η πρόταση του τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και τελικά δεν έγινε αποδεκτή.

Αντιθέτως, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μιχάλης Χασιώτης, ζήτησε να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, πάνω στη λειτουργία του Κέντρου,  που θα ακουστούν όλες οι απόψεις, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του  και παραμονής των προσφύγων.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης δεσμεύτηκε ότι θα έρθει το θέμα αυτό προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα γίνει η αναγκαία προεργασία για να υπάρξει και ένα σοβαρό αποτέλεσμα, χωρίς εντάσεις και ακρότητες.

Να σημειώσουμε ότι καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες για τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στη Μαλακάσα, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει στο έλεος του Θεού περίπου 1.400 άτομα στη μήνι των συμμοριών που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Καταγγελίες που κάνουν λόγο για μια τραγική κατάσταση που αν δεν ληφθούν μέτρα ενδέχεται το τραγικό συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας να επαναληφθεί με χειρότερη κατάληξη.