Ο Θ. Ρούσσης ζήτησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της δημαρχιακής θητείας του

Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού από τους Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης  ζήτησε χθες,  με σχετική αίτησή του,  στο Δημαρχείο,  ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης. Η αίτηση συνοδεύεται από τις δεκαέξι υπογραφές των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Πρώτα ο Δημότης».

Ο πρώην Δήμαρχος προέβη σε αυτή την καθαρή, γενναία, έντιμη, πολιτική πράξη  για να σταματήσει η σπέκουλα μελών της νέας Δημοτικής Αρχής με την οποία  επιχειρείται  να δημιουργηθεί τεχνητό κλίμα έντασης και εκφοβισμού περί, δήθεν, κακοδιαχείρισης στο Δήμο.

Ταυτόχρονα να σταματήσει η επιχείρηση λάσπης και λοιδορίας κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με την εκτόξευση ανυπόστατων φημών ότι έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Να πάψουν οι έρπουσες φήμες που στόχο έχουν την κατασυκοφάντηση  προσώπων χωρίς καν αποδεικτικά στοιχεία.

Η Δημοτική Αρχή είναι, πλέον, υποχρεωμένη να προχωρήσει στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο. Εάν αποδειχτεί ότι  υπάρχουν βάσιμα στοιχεία κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης τότε το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Και είναι βέβαιον ότι θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες.

Εάν όμως  αποδειχτεί από τον έλεγχο ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει τότε η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι εκτεθειμένη στη συνείδηση των πολιτών. Θα έχει προβεί σε μέγα πολιτικό και ηθικό ολίσθημα με τη διοχέτευση ασύστολων και ανυπόστατων καταγγελιών σε βάρος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής τραυματίζοντας τη Δημοκρατία  και την λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέχρι τότε, λοιπόν, καλό θα είναι τα παπαγαλάκια να κουρνιάσουν γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα.  Άλλωστε ο κ. Ρούσσης είναι κάθετος λέγοντας πως η διαχείριση του Δήμου υπήρξε απολύτως διαφανής και δεν υπάρχουν σκιές.

Θα έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Με κραυγές και έωλες κατηγορίες που σπιλώνουν πρόσωπα δεν προχωράει ο τόπος. Με άναρθρες κραυγές στο πεζοδρόμιο δεν διοικείται ο Δήμος, ούτε με θερμόαιμους ντελάληδες που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρόμου θα μπορέσει να σταθεί η  νεοκλεγείσα Δημοτική Αρχή η οποία δεν διαθέτει καν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για αυτό και οι επιδρομές μελών της Αντιπολίτευσης στα Τοπικά Συμβούλια,  στα Κοινοτικά Καταστήματα όπου αναποδογυρίζουν έγγραφα δήθεν ότι προβαίνουν σε έλεγχο  καμία ουσιαστική αξία δεν έχουν. Όπως και να κλειδώνονται έξω από τα Τοπικά κοινοτικά Καταστήματα οι εκλεγμένοι από λαό Πρόεδροι αποτελεί πράξη δημοκρατίας και σεβασμό στη  λαϊκή ετυμηγορία. Απλά φέρνουν το Τόπο δεκαετίες πίσω. Διχάζουν και προκαλούν  την κοινή γνώμη.

Ο Οικονομικός και Διαχειριστικός έλεγχος από νόμιμη εξουσιοδοτημένη αρχή είναι αυτός που θα ρίξει άπλετο φως και θα πει την  πάσα αλήθεια. Κατά συνέπεια υπομονή και αυτοσυγκράτηση.