Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος περιγράφει πως έγινε γνωστός σε μια νύχτα ως Γιάννος από τις «Αγριες Μέλισσες»

Ο ρόλος του ξεχώρισε ανάμεσα σε ένα καστ ηθοποιών που έχουν διαγράψει χιλιόμετρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Οι τηλεθεατές αγάπησαν τον Γιάννο από τις «Άγριες Μέλισσες» τόσο πολύ, που ο ηθοποιός που τον έφερε στη ζωή, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, δηλώνει «μεθυσμένος» από χαρά, από την ημέρα που η σειρά έκανε πρεμιέρα.

Το iefimerida.gr συνάντησε τον Ιωάννη Αθανασόπουλο, τον γνωστό πια σε όλους Γιάννο από τις «Άγριες Μέλισσες» και συζήτησε για τη σειρά φαινόμενο του ΑΝΤ1 που έχει κεντρίσει (κυριολεκτικά) το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, το κύμα αγάπης που περιέβαλε τον ηθοποιό μετά την εμφάνιση του στην τηλεόραση, αλλά και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες του ηθοποιού προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, ήταν έτοιμος να τα παρατήσει

Όταν ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μπήκε στο καφέ που είχαμε δώσει ραντεβού, έβλεπες στο πρόσωπό του την ανακούφιση και την λύτρωση που του πρόσφερε αυτός ο ρόλος. Ο ρόλος του τρελού του χωριού, του Γιάννου, που αγαπήθηκε τρελά από τους τηλεθεατές και του οποίου ο τηλεοπτικός θάνατος έγινε ολόκληρο ζήτημα στο Twitter. Ο ηθοποιός παραδέχεται πως λίγο έλειψε να μην τον δούμε να ερμηνεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τον Γιάννο από τις «Άγριες Μέλισσες»

«Ήμουν σε μια φάση μετά το Πάσχα, που λέω θα τα παρατήσω όλα, σταματάω, τέλος… γιατί είχα κουραστεί πάρα πολύ. Μου έλλειπε το κάτι παραπάνω για να με μάθει ο κόσμος, να μάθει τη δουλειά μου, πώς είμαι σαν ηθοποιός» μας λέει και περιγράφει πως βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε δεκάδες οντισιόν και παρότι αναγνώριζαν το ταλέντο του, πάντα την τελευταία στιγμή έμενε εκτός. «Είχα κουραστεί να πηγαίνω σε οντισιόν, να με απορρίπτουν, να μου λένε ότι φτάνω στην τελευταία φάση και να μην με παίρνουν και να απογοητεύομαι. Οπότε επειδή έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο στην ΑΣΟΕ, είπα μήπως είναι καιρός να τα παρατήσω και να ασχοληθώ με αυτό;» συμπληρώνει.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος υποδύθηκε στις «Άγριες Μέλισσες» τον Γιάννο, τον τρελό του χωριού
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος υποδύθηκε στις «Άγριες Μέλισσες» τον Γιάννο, τον τρελό του χωριού
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στο μεγάλο του πάθος, την υποκριτική, και η τύχη του έκλεισε το μάτι. Βρέθηκε στις οντισιόν για τις «Άγριες Μέλισσες», ενέπνευσε από το πρώτο λεπτό τον Γιάννο στον σκηνοθέτη της σειράς Λευτέρη Χαρίτο και η συνέχεια είναι τηλεοπτική ιστορία. «Είχαν αποφασίσει να μην έχουν γνωστό όνομα, ήθελαν έναν νέο ηθοποιό τον οποίο όμως να μπορούν να εμπιστευτούν» μας εξηγεί και περιγράφει πως πέρασε από σειρά δοκιμαστικών πριν πάρει τελικά τον ρόλο του Γιάννου.

Με πιάνουν τα κλάματα από χαρά με τον Γιάννο από τις «Άγριες Μέλισσες»
Έρχεται κάποια στιγμή στην επαγγελματική ζωή ενός ηθοποιού, αυτό που αποκαλούμε ευτυχής συγκυρία, που όλα κουμπώνουν αρμονικά για το ιδανικό αποτέλεσμα. «Με πιάνουν τα κλάματα από χαρά, γιατί λέω ήρθε η στιγμή να κάνω κι εγώ τον Γιάννο και να προχωρήσω, να εξελιχθώ» αναφέρει ο Ιωάννης Αθανασόπουλος αδυνατώντας ακόμη να συλλάβει καλά, καλά την απήχηση του ρόλου του στις «Άγριες Μέλισσες».

Όπως εξηγεί, η δουλειά του ηθοποιού ώστε να ενσαρκώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από σχιζοφρένεια, δεν είναι απλή υπόθεση: «Για τον ρόλο του Γιάννου σκεφτόμουν, αυτός ο χαρακτήρας πως στέκεται, πως μιλάει. Έκανα πρόβες στο σπίτι μου ή στον δρόμο, χωρίς να ντραπώ. Περπάταγα στον δρόμο – αν προσέξεις αυτός ο ήρωας έχει μια καμπούρα και πάντα είναι μαζεμένος – σκεφτόμουν πως περπατά. Ταλαιπωρήθηκα…» εκμυστηρεύεται ο Ιωάννης Αθανασόπουλος για τον ρόλο του στις «Άγριες Μέλισσες». «Αλλά είναι μαγική, μπορεί είναι είναι επώδυνη, αλλά είναι και μαγική η διαδικασία που παίρνεις έναν ήρωα από το πουθενά» και του δίνει ζωή, εξηγεί.

Σκηνή από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» όπου ο Ιωάννης Αθανασόπουλος υποδύθηκε τον Γιάννο
Σκηνή από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» όπου ο Ιωάννης Αθανασόπουλος υποδύθηκε τον Γιάννο

«Τώρα μπορώ και χαμογελάω, αν σκεφτώ πως ήμουν τον Απρίλιο που έλεγα ότι θα τα παρατήσω, ζω μια διαρκή μέθη, δηλαδή αυτή τη βδομάδα που περπατάω στο δρόμο και μου στέλνουν μηνύματα “σε αγαπάμε”, είναι λες και είμαι μεθυσμένος… και δεν περνάει αυτή η ζάλη. Αυτό νιώθω» περιγράφει ο ηθοποιός και το πρόσωπό του λάμπει από ικανοποίηση.

Δεν θα άλλαζε τον Γιάννο με κανέναν άλλο ρόλο από τις «Άγριες Μέλισσες»
Η συμμετοχή του στη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» γέμισε απολαυστικά την πρώτη εβδομάδα που το πρόγραμμα βγήκε στον αέρα. Ο Γιάννος, ως ήρωας και ευγενής, θυσιάστηκε για να προστατέψει τις τρεις αδερφές και το μυστικό τους. Η ερμηνεία του, αλλά και ο τρόπος που παρουσιαζόταν από το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη, την οποία ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ανέφερε με ενθουσιασμό δεκάδες φορές στη συζήτησή μας, όπως και τον σκηνοθέτη από τις «Άγριες Μέλισσες» Λευτέρη Χαρίτο, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό. Ο ίδιος ο ηθοποιός λέει πως λυπάται μόνο που ο ρόλος του έφυγε τόσο νωρίς από την πλοκή (αν και SPOILER ALERT θα τον ξαναδούμε σε επόμενα επεισόδια).

Δεν θα ήθελε όμως ο Ιωάννης Αθανασόπουλος τον ρόλο ενός από τους γιους του Σεβαστού ή ακόμη και εκείνον του δάσκαλου, αδερφού του Γιάννου στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»; «Δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Τον έχω διαβάσει, τον έχω μελετήσει τόσο καλά. Έχω ψάξει, έχω κάνει έρευνα το πως είναι ένας άνθρωπος σχιζοφρενής, έχω κάνει έρευνα στο δρόμο να παρατηρώ πρόσωπα» μας λέει χωρίς δεύτερη σκέψη. «Τον έχω σαν να είναι ένας φίλος μου, ένας κολλητός μου ή σαν να είμαι εγώ σε μια άλλη ζωή… Τον έχω αγαπήσει, δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο» σημειώνει.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος και η Μαρία Κίτσου σε σκηνή της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος και η Μαρία Κίτσου σε σκηνή της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Η τεράστια απήχηση του Γιάννου από τις «Άγριες Μέλισσες» στα social media
Από την πρεμιέρα της σειράς «Άγριες Μέλισσες» δεκάδες χρήστες στα social media στέλνουν στον Ιωάννη Αθανασόπουλο συγχαρητήρια για τον τρόπο που ερμήνευσε τον ρόλο. Ο Γιάννος είναι ο τρελός του χωριού, όμως τόσο ο ηθοποιός, όσο και ο σκηνοθέτης δεν τον ήθελαν «καρικατούρα». Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η συγκίνηση και η ταύτιση που προκαλεί ο ρόλος στους τηλεθεατές.

«Τους αδύναμους ήρωες στην τηλεόραση τους αγαπάνε αρκετά, τους στηρίζουν. Αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμπάσχουν τόσο κάποιοι άνθρωποι μαζί του. Τον έχουν πρότυπο ευγένειας ή ηρωισμού γιατί θυσιάζει τη ζωή του για τις τρεις κοπέλες» σχολίασε αδυνατώντας να κρύψει ακόμη τον αιφνιδιασμό του από την απήχηση του ρόλου, ο ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες». Όπως λέει, από όλους του χαρακτήρες του χωριού της σειράς «ο Γιάννος είναι ο πιο δίκαιος και ο πιο αμερόληπτος ρόλος. Όλοι οι άλλοι έχουν ένα μυστικό σκοτεινό, κάτι που κρύβουν. Ο Γιάννος, το μίσος του, τον έρωτά του, τα πάθη του, όλα, τα εκδηλώνει ευθέως, δεν κρύβει τίποτα. Ίσως αρέσει κι αυτό, ότι είναι ένας τύπος στρέιτ και ευθύς».

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος και η Δανάη Μιχαλάκη στο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος και η Δανάη Μιχαλάκη στο σκηνικό της σειράς «Άγριες Μέλισσες»
Το μήνυμα του Γιάννου από τις «Άγριες Μέλισσες» κατά του μπούλινγκ
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος όμως, περιγράφει και την κακοποίηση που δέχεται ο ήρωάς του στις «Άγριες Μέλισσες». «Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα το θέμα του Γιάννου, αν το ψάξεις βαθειά και δεν μείνεις μόνο στην εικόνα, ότι είναι ένας άνθρωπος που ακούει φωνές, είναι σχιζοφρενής. Είναι ένας άνθρωπος απομονωμένος όπου έχει την αντίπαλη οικογένεια που τον κακοποιεί, τον υποβιβάζει, τον υποτιμά. Και είναι μια μορφή μπούλινγκ… τότε μπορεί να μην ξέραμε ποια έννοια έχει, αλλά αν μιλάμε με τους όρους του τώρα, μιλάμε καθαρά για μορφή μπούλινγκ» σημειώνει.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος δεμένος στη σκηνή των βασανιστηρίων του Γιάννου στις «Άγριες Μέλισσες»
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος δεμένος στη σκηνή των βασανιστηρίων του Γιάννου στις «Άγριες Μέλισσες»
«Ίσως αυτός είναι ο λόγος που αγαπάνε τον Γιάννο, γιατί είναι ένας ήρωας που βλέπουμε καθημερινά, που δέχεται επίθεση. Μου είχαν στείλει στο twitter ένα μήνυμα, που είχαν ταυτίσει τον Γιάννο με τον Γιακουμάκη, το παιδί που πέθανε στα Γιάννενα» λέει για τα μηνύματα που έχει λάβει αυτές τις μέρες. Περιγράφει ακόμη πως έλαβε το μήνυμα ενός κοριτσιού που του έγραφε πως βιώνει και εκείνη την κακοποίηση. «Μου έχει στείλει ένα κοριτσάκι μήνυμα που μου είπε, “ξέρεις κάτι κι εγώ στο σχολείο έχω περάσει τα ίδια”. Οπότε βλέπεις ότι ταυτίζονται κάπως κάποιοι άνθρωποι με τον Γιάννο» από τις «Άγριες Μέλισσες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Τα χρόνια στο θέατρο και τα όνειρα για νέες συνεργασίες
Παρότι νέος ηθοποιός, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μας περιγράφει πως έχει ήδη στο βιογραφικό του 10 χρόνια πορείας σε θεατρικές σκηνές. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός Γιάννος από τις «Άγριες Μέλισσες» θέλει να εξελίσσεται συνεχώς στην υποκριτική. Άλλωστε, όπως λέει χαρακτηριστικά, το θέατρο το αγαπά τόσο που θα ήθελε να βρίσκεται σε μια σκηνή για πάντα.

Την περασμένη σεζόν βραβεύτηκε με το βραβείο «Τρανς Ορατότητας» στα Queer Theater Awards, για τον ρόλο του στη θεατρική παράσταση «Το κάλεσμα της Λορίν». «Ένα ανδρόγυνο ουσιαστικά, όπου ο άντρας, ο σύζυγος, επιλέγει να ντυθεί Λορίν Μπακόλ και η γυναίκα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και παίζουν ένα παιχνίδι ανταλλαγής ρόλων όπου στο τέλος του έργου εκμυστηρεύεται στη γυναίκα ότι θέλει να αλλάξει φύλο, γιατί νιώθει φυλακισμένος σε ένα ξένο σώμα» περιγράφει για το έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσε την περασμένη σεζόν.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ως Λορίν στην θεατρική παράσταση «Το Κάλεσμα της Λορίν»
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ως Λορίν στην θεατρική παράσταση «Το Κάλεσμα της Λορίν»
Όπως και με την περίπτωση του Γιάννου, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος κλήθηκε να μεταφέρει στον θεατή έναν ρόλο έξω από τις νόρμες και όπως λέει, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. «Δεν είχα αισθανθεί ξανά πως είναι ο θεατής στα δέκα μέτρα να κλαίει και να συγκινείται. […] Ήταν πολύ συγκινητικό πως ο κόσμος ταυτίζεται με τη διαφορετικότητα… μπορεί κάποιος να είναι αλλόθρησκος, να είναι παχουλός» σημειώνει.

Στην συγκίνηση του κόσμου, στο συναίσθημα που μπορεί να του προκαλέσει, βρίσκει ο Ιωάννης Αθανασόπουλος την μαγεία της υποκριτικής, το κάλεσμα που τον ώθησε να γίνει ηθοποιός από τότε που μικρός οργάνωνε παραστάσεις στην αυλή του χωριού του. «Αυτός ο άνθρωπος θα κοιμηθεί δύο ώρες μετά την παράσταση, σκεπτόμενος αυτό που είδε… αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά για τον ηθοποιό. Όπως και στην τηλεόραση μπορεί να βλέπουν τον Γιάννο που αυτοκτόνησε ή πέρασε όλα αυτά που πέρασε και για μισή ώρα μετά να σκέφτονται τι συνέβη» αναφέρει.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μέσα στα σιτάρι, στη σειρά «'Άγριες Μέλισσες»
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μέσα στα σιτάρι, στη σειρά «’Άγριες Μέλισσες»
Ο ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν ήταν φοιτητής, παίζοντας στην ερασιτεχνική ομάδα του πανεπιστημίου. Αποφάσισε να σπουδάσει σε δραματική σχολή και σήμερα ονειρεύεται να εμφανιστεί κάποια μέρα και στον κινηματογράφο. «Θα ήθελα, δεν έχω κάνει ακόμη, θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω κινηματογράφο» λέει και μας περιγράφει πόσο ζηλεύει τις παραγωγές του εξωτερικού. «Βλέπω Netflix, τις σειρές και τις ταινίες που γίνονται και λέω “Θε μου, θέλω αν με ακούει ο Θεός ή ένας σκηνοθέτης, πάρτε με”» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr