Ο κάδος “τρελάθηκε” στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου κι αναποδογύρισε… από υπερβάλλοντα ζήλο;

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Μια εικόνα όμως ντροπής στον πιο κεντρικό όσο και τουριστικό δρόμο στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου. Η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε κανονικά από τον κάδο,  αλλά ο κάδος ως εκ θαύματος βρέθηκε ανάποδα. Μάλλον από υπερβάλλοντα ζήλο !!!

Το κακό θα ήταν μικρό και θα περνούσε απαρατήρητο εάν δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή μας, το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων από τον ιδιώτη.

Πέρα από το γεγονός ότι η αποκομιδή είναι ελλιπέστατη, πρόχειρη και ασυντόνιστη, η εταιρία φαίνεται ότι μάλλον κάνει αγγαρεία παρά ουσιαστική δουλειά. Δεν εξηγείται διαφορετικά όταν παραμονή Πρωτομαγιάς τα οχήματά της κάνουν παρέλαση στη Σκάλα Ωρωπού, γιατί δώδεκα το μεσημέρι κάποιοι αποφάσισαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος. Αλλά κι αυτό το περιστατικό μπορεί να περάσει στα ψιλά, να μη το κάνουμε θέμα.

Πώς γίνεται όμως μέσα στα οχήματα της ανακύκλωσης να ρίχνει η εταιρία τα οικιακά απορρίμματα; Και αυτό, δυστυχώς, γίνεται πολύ συχνά και έχει προκαλέσει καταγγελίες πολιτών αλλά και προσωπικές τους παρεμβάσεις προς τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Επίσης τι ακριβώς γίνεται με την ανακύκλωση; Έχει αναλάβει ή όχι το έργο της ανακύκλωσης ο ιδιώτης; Ο Δήμαρχος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κατηγορηματικός: «Όχι».  Μήπως αυθαιρετεί ο ιδιώτης; Μήπως θα πρέπει κάποιος να του τραβήξει το αυτί και να λειτουργήσει επαγγελματικά, γιατί η περιοχή ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες τουρίστες, τη θερινή περίοδο και η εικόνα της δουλειάς του είναι αποκρουστική;

Όπου κι αν πας στις πολυπληθείς και τουριστικές περιοχές του δήμου υπάρχουν απορρίμματα. Τυχαίο; Μήπως ο ιδιώτης προσπαθώντας να συμπιέσει το κόστος, τα κάνει όλα άρπα κόλα; Αληθεύει ότι για μια εβδομάδα δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου; Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας γνωρίζει την εικόνα του Δήμου;

Καιρός για βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας υπάρχει. Γιατί οι δημότες και οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν 6,2 εκατ. ευρώ στον κ. ιδιώτη για ένα τόσο χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών. Φαίνεται τελικά ότι ήταν χίλιες φορές καλύτερη η εικόνα με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, γιατί σέβονταν το ψωμί που έτρωγαν.