Ο Καραμανλής “άδειασε” τον Ρουσόπουλο

18.12.2015

Ξεκαθάρισε πλήρως  η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη το Ιούλιο του 2015 ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής όπου κρίθηκε το μέλλον της χώρας.

Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Καραμανλή τόνιζαν σήμερα ότι πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν η χώρα πήγαινε στα βράχια από τους αδόκιμους χειρισμούς του κ. Τσίπρα.’

Ο  Καραμανλής είπε στον πρωθυπουργό ότι οφείλει  να κοιτάξει το εθνικό συμφέρον και μόνο  και η χώρα να μην οδηγηθεί εκτός ΕΕ.

Ίδιοι κύκλοι  «άδειασαν» και τον πρώην υπουργό  Θ. Ρουσόπουλο για τις δηλώσεις του ότι μετά τις εκλογές το κόμμα θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Είναι φανερό ότι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού ήταν αδόκιμες και σε καμία περίπτωση δεν  μπορεί να εκφράζουν τον εγγυητή της παράταξης τον Κώστα Καραμανλή. Και είναι απορίας άξιον πως ειπώθηκαν από ένα στέλεχος το οποίο τιμήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και ποια σκοπιμότητα εξέφραζαν οι δηλώσεις του αυτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ρουσόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM την Πέμπτη, είχε πι ότι υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα. «Έχουν υπάρξει μία-δύο επικοινωνίες» είπε, αποδίδοντας παράλληλα στον πρωθυπουργό χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Θ. Ρουσόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης, λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουμε όλοι μετά την εκλογή αρχηγού».

Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υποστήριξε ότι η αλλαγή εκλογικού νόμου, που επιχειρεί η κυβέρνηση, μπορεί να ενισχύσει τις τάσεις διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό το κόμμα δεν κατάφερε να προοδεύσει για να βγάλει έναν αρχηγό που θα είναι ένα νέο πρόσωπο, όχι απαραίτητα σε ηλικία» τόνισε ο πρώην υπουργός, εκτιμώντας ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε τη Νέα Δημοκρατία και ενίσχυσε τις δυνάμεις της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Είπε, επίσης, ότι «η έλλειψη του Καραμανλή είναι εμφανής από την πολιτική ζωή και τη Νέα Δημοκρατία».