Ο καταγραφέας του Mirage 2000 του Μπαλταδώρου μαρτύρησε τι έφταιξε

Τα όσα δήλωναν ως εκτίμηση τη ημέρα της τραγωδίας και τις επόμενες, πηγές της αεροπορίας, τείνουν να επιβεβαιώσουν οι αναφορές των Γάλλων τεχνικών που αναλύουν τα στοιχεία του καταγραφέα του Μirage 2000, του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες και θα είναι απόρρητο. Κατ’ εξαίρεση, μετά από σχετική υπόσχεση που φέρεται να έχει δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη χήρα Μπαλταδώρου, αυτή θα λάβει γνώση στοιχείων που την αφορούν.

Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr επιβεβαίωσε το γεγονός πως σύμφωνα με την εξέταση που έγινε, όλα τα δεδομένα στον καταγραφέα συγκλίνουν στο ότι δεν υπήρξε βλάβη.

«Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν υπήρχε βλάβη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανώτατος αξιωματικός που ρωτήθηκε σχετικά έδειξε προς την κατεύθυνση της παραίσθησης. «Όταν στην διάρκεια της έρευνας αφαιρείς ένα ένα τα πιθανά αίτια ενός δυστυχήματος, στο τέλος αυτό που μένει είναι συνήθως και η αιτία. Στην προκειμένη περίπτωση οι Γάλλοι μας λένε πως όλα δείχνουν πως δεν υπήρχε βλάβη, άρα τί μας μένει;».

Να θυμίσουμε πως ο Σμηναγός Μπαλταδώρος συνετρίβη 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου και ενώ επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης.

 

 

news