«Ο καταθλιπτικός Έλβις Πρίσλεϊ αυτοκτόνησε», υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του, Πρισίλα

«Ο καταθλιπτικός Ελβις Πρίσλεϊ αυτοκτόνησε», υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του, Πρισίλα

Σε έναν ισχυρισμό-σοκ προέβη η πρώην σύζυγος του Έλβις Πρίσλεϊ, Πρισίλα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο «βασιλιάς της ροκ» αυτοκτόνησε και δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή εξαιτίας νακρωτικών ουσιών.

Η 72χρονη Πρισίλα κάνει αυτή την αποκάλυψη λίγο πριν την πρεμιέρα ενός νέου νοτκιμαντέρ για τον «βασιλιά», με τίτλο «Elvis Presley: The Searcher», που θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο από το HBO.

«Ο Έλβις ήξερε τι έκανε», είπε η Πρισίλα για τον εθισμό του Πρίσλεϊ, που πέθανε το 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι ο θάνατός του επήλθε από έμφραγμα που προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών, ωστόσο η πρώην σύζυγός του αποκαλύπτει ότι «ο καταθλιπτικός Έλβις έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή ένιωθε ανασφάλεια. Φοβόταν ότι θα τον ξεχάσουν».

Στο νέο ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή μεγάλων μύθων της ροκ, η ζωή του Έλβις ξεδιπλώνεται μέσα από τη μουσική του, που έκρυβε τραυματικές προσωπικές. Κυρίως τον εθισμό του στα ναρκωτικά, από τον καιρό της στρατιωτικής του θητείας, όπως υποστηρίζει και η Πρισίλα.

Μιλώντας για την παρουσία του στη Γερμανία, η πρώην σύζυγός του είπε: «Εδιναν ναρκωτικά στους στρατιώτες εκεί, για να τους κρατούν ξύπνιους. Είχε υπηρεσία να κάνει αργά το βράδυ, και έτσι του έδιναν χάπια, και έτσι ξεκίνησε».

Η πρώην κυρία Πρίσλεϊ υποστήριξε επίσης ότι τόσο η ίδια όσο και το στενό περιβάλλον του «βασιλιά» προσπάθησαν να τον αποτρέψουν από τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Υπήρχαν άνθρωποι που προσπαθούσαν να κάνουν πράγματα για να βοηθήσουν, αλλά δεν λες στον Έλβις Πρίσλεϊ τι να κάνει. Απλώς, δεν λες. Εννοώ, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρισκόσουν έξω σαν γρατζουνισμένη γάτα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η Πρισίλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλβις και η Πρισίλα παντρεύτηκαν το 1967 και έγιναν γονείς την επόμενη χρονιά, καθώς ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Λίζα-Μαρί. Χώρισαν το 1973, αλλά η Πρισίλα κληρονόμησε την περιουσία του Έλβις μετά τον θάνατό του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είδαν το φως της δημοσιότητας δύο σημειώματα που φέρεται να είχε στείλει ο Έλβις στον φίλο του Τζο Εσποζίτο. Σε αυτά ο «βασιλιάς» φαίνεται απογοητευμένος, καθώς αναφέρει: «Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από τη ζωή μου. Θέλω να ξεκουραστώ πολύ». Επίσης, παραδεχόταν ότι ένιωθε ντροπή που δεν μπορούσε να σταματήσει τα ναρκωτικά και ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός πως έχασε την Πρισίλα, που το θεωρούσε «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Το ένα από τα προαναφερθέντα σημειώματα γράφτηκε τον Ιανουάριο του 1977, δηλαδή επτά μήνες πριν από τον θάνατο του Έλβις. Ο θετός αδελφός του, Ρικ Στάνλεϊ, ανέφερε στη Radar Online: «Το χειρόγραφο φαίνεται να είναι γνήσιο. Για μένα, είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι είχε στο μυαλό του την αυτοκτονία».
Πηγή:  iefimerida.gr