Ο Κατρούγκαλος ειρωνεύεται τους «υπηκόους» του

 20.4.2016

Ο  άνθρωπος που έχασε τη μπάλα στο ασφαλιστικό και καταδίκασε τις επόμενες γενιές  στην πείνα,  στην επαιτεία και στον αφανισμό προκλητικά συνεχίζει να ειρωνεύεται τους έλληνες με δηλώσεις που προκαλούν θυμηδία. Παρά ταύτα συνεχίζει να δηλώνει κομμουνιστής και να παραμένει υπουργός μιας δήθεν αριστερής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι με το νέο φορολογικό όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση, «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».

Σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη, είπε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και συμπλήρωσε: «Αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει πως θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης.

«Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντιλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις, υποστήριξε πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως, όπως υπογράμμισε, «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».