Ο Κατρούγκαλος σώζει την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ

 19.3.2016

Θρίλερ με το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο να δηλώνει ότι η εθνική σύνταξη για 20 χρόνια ασφάλιση θα παραμείνει στα 384 ευρώ. Δηλαδή ο «κομμουνιστής» Κατρούγκαλος μας έβγαλε από την φτώχεια μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Πάντως αύριο θα συνεχιστούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών πριν αναχωρήσουν από τη χώρα μας για το Πάσχα των Καθολικών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών ανέφερε πως: «Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα ούτε από την πλευρά των δανειστών. Μεγάλο αγκάθι παραμένει τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους μελλοντικούς συνταξιούχος καθώς οι δανειστές απαιτούν χαμηλότερα ποσοστά.

Η Εθνική Σύνταξη για 20 χρόνια ασφάλισης θα είναι 384 ευρώ ενώ μένει ανοικτό ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα διαμορφωθεί για όσους έχουν 15 έως 20 χρόνια καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα κυμανθεί στα 288 ευρώ. Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια.

Άλλο αγκάθι παραμένει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που οι δανειστές μέχρι τώρα δεν την έχουν αποδεχθεί με τον κ. Κατρούγκαλο να παραμένει αισιόδοξος ότι θα γίνει εν μέρει αποδεκτή για λιγότερο από 1 μονάδα.

Η διαπραγμάτευση δεν θα ολοκληρωθεί ενώ για αύριο έχει οριστεί νέα συνάντηση για να καθοριστεί ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών.