Ο Κουτσούμπας βλέπει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

1.5.2016

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το επόμενο διάστημα βλέπει ο Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας τις πολιτικές εξελίξεις.

«Η πραγματική ανάσταση για το λαό μας θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου» δήλωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πιθανές εξελίξεις το επόμενο διάστημα (ανασχηματισμός, πρόωρες εκλογές, δημοψήφισμα, συμφωνία), ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:

«Νομίζω ότι όλα είναι στο τραπέζι. Η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Δεν αποκλείεται ένας συμβιβασμός απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα είναι πάρα πολύ σκληρά για το λαό μας, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα 4ο μνημόνιο.

» Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο των εκλογών ή του ανασχηματισμού. Νομίζω ότι είναι σενάρια -όλα αυτά που ακούγονται- τα οποία ισχύουν.»