Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε της Κοινωνικές Δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι

Τις κοινωνικές δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας, επισκέφτηκε, την Παρασκευή 26 Απριλίου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τους δύο Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ευαγγελίστριας και της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και το Κέντρο Γεροντολογίας. Ένα σύγχρονο κέντρο φιλοξενίας υπερήλικων ατόμων, αλλά και  ατόμων με αλτσχάιμερ.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε και στις τρείς δομές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος  Β’, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αρχιεπισκοπής.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο  Υφυπουργός Υγείας  Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το τεράστιο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η  εκκλησία, στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες  αλλά και οικογένειες. Επίσης του εξέθεσε τους επόμενους στόχους με τη δημιουργία και άλλων κοινωνικών δομών.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήρθε να επιβεβαιώσει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά και τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, οι οποίες είχαν διαταραχθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και ουσιαστικά να καταδείξει το διακριτό ρόλο που έχουν τόσο η Πολιτεία όσο και η Εκκλησία.

Έξω από τον χώρο του Βρεφονηπιακού σταθμού της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι διαδήλωσαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΒΑ στη Τανάγρα και αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας ενάντια στην κατάργηση του Πρωτοδικείου στη Θήβα.