Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει… προεδρικά όνειρα

22.12.2015

Όνειρα έστω και μακρινά του επιτρέπει να κάνει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι είναι απολύτως ανατρέψιμη η διαφορά από τον Μεϊμαράκη, όπως τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Το αποτέλεσμα αυτό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και για μένα. Δεν ήταν αναμενόμενο ποσοστό.  Το αποδίδω στο γεγονός ότι κατάφερα και κινητοποίησα κόσμο ο οποίος ενδιαφέρθηκε πάλι για την  ουσία της πολιτικής.  Επειδή μίλησα  μία γλώσσα πολύ  διαφορετική από την συνηθισμένη και επειδή επένδυσα στην ουσία της πολιτικής στο να λέω την αλήθεια στο να μην μασάω τα λόγια μου. Είπα τολμηρά πράγματα τα οποία ίσως να ενόχλησαν και κάποιους».

Και πρόσθεσε «Το 60% αυτών που ψήφισαν, ψήφισαν κάποια ανανέωση κάποια αλλαγή στην ΝΔ. Άρα υπάρχει μία σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά  σημαντικές αλλαγές στην ΝΔ. Πριν υπήρχαν 3 υποψήφιοι οι οποίοι εξέφραζαν αυτήν την αλλαγή τώρα υπάρχει μόνο ένας.  Αυτό με κάνει και αισιόδοξο για τον 2ο  γύρο».

Επιχείρησε για μια ακόμη φορά να κρατήσει αποστάσεις από την οικογένεια Μητσοτάκη και την πολιτική ιστορία της λέγοντας ότι «Μετά από 11 χρόνια πολιτικής διαδρομής κατάφερα πια να είμαι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία έτσι όπως ενδεχομένως κάποιοι να την αντιλαμβανόντουσαν στο παρελθόν».

Αλλά και να εμφανίσει τη διαφορά του από τον κ Τσίπρα. «Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ακριβώς το αντίθετο του Τσίπρα. Είναι ένα πολιτικός που μιλάει την γλώσσα της αλήθειας ο οποίος έχει δείξει έργο και έχει εργαστεί στην  ζωή του είναι  ένας άνθρωπος που μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη και που δεν πρόκειται να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό . Είμαι το αντίθετο του Τσίπρα και θα τον κερδίσω στις επόμενες εκλογές.

Δεσμεύομαι ότι αν κερδίσω η ΝΔ θα έχει σημαντικό  δημοσκοπικό πλεονέκτημα έναντι του Τσίπρα πολύ σύντομα»ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν εκ των συνυποψηφίων του προσθέτοντας ότι «και όπως ούτε στον 1ο γύρο δεν επεδίωξα και δεν έκανα κανενός είδους συνεννόηση εξού και δεν είχα καμία στήριξη δεν έχω μιλήσει ούτε με τον Τζιτζικώστα ούτε με τον Μεϊμαράκη. Θα μιλήσουμε. Έχουμε καλές σχέσεις και αυτό έχει μία σημασία.  Τιμώ και σέβομαι τον Μεϊμαράκη..

Δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι η ενότητα της ΝΔ είναι εξασφαλισμένη  και με  τον έναν και με τον άλλον.

Ευχαριστώ τον Γεωργιάδη για  την στήριξη του δεν με εξέπληξε γιατί είμαστε κοντά σε πολλά και πιστεύω ότι και οι 2 δώσαμε  με την μεγαλύτερη ένταση  την μάχη των ιδεών απέναντι στην αριστερά.

Την επόμενη ημέρα θα αξιολογήσω τα στελέχη μόνο με βάση την αξία τους και όχι με βάση  τον ποιον στήριξαν προεκλογικά. Αυτή η συζήτηση τελειώνει το βράδυ των εκλογών».

Ο  κ Μητσοτάκης  έσπευσε όμως να τονίσει ότι είναι «Ανοιχτός σε όλα αλλά χωρίς καμία συμφωνία».

Ενώ επιτέθηκε στον κ Μειμαράκη λέγοντας πως «Παραμένει η άποψή μου ότι η επιλογή Μεϊμαράκη σημαίνει επιλογή στασιμότητας για την Ν). Σέβομαι και τιμώ τον Βαγγέλη σε περίπτωση που εκλεγεί θα τον στηρίξω χωρίς αστερίσκους αλλά δυσκολεύομαι να δω πως η ΝΔ θα κάνει το γενναίο άνοιγμα που απαιτείται στην κοινωνία και πως θα αλλάξει και οργανωτικά. Η ιστορία με τα φαξ είναι ενδεικτική ενός  κόμματος  το οποίο οργανωτικά και καταστατικά έχει παραμείνει  στον 20ο αιώνα.  Ο Μεϊμαράκης σαφώς και θα έχει ένα πολύ ουσιαστικό ρόλο την επομένη ημέρα αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβολίσουμε την ενότητα λέγοντας ότι ο 2ος θα είναι ο αντιπρόεδρος του 1 ».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογής του υποστήριξε ότι «Η δική μου προεδρία θα είναι μία  προεδρία τομής. Πρέπει να ανακαλύψουμε και πάλι την ιδεολογία μας στη ΝΔ.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσω οτιδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ  όσο γίνονται  αυτά τα έκτροπα στην παιδεία. Για έμενα η παιδεία είναι  η 1η προτεραιότητα.

Για το ζήτημα της φορολογίας και της περιστολής των δαπανών ήδη έχω εκφράσει προτάσεις φιλοδοξώ ότι αυτές θα γίνουν και οι επίσημες προτάσεις  του κόμματος . Είμαι ξεκάθαρος ότι στην περιστολή των δαπανών δεν θα υπάρξουν απολύσεις αλλά  δεν θα έδινα  τώρα αυξήσεις 150εκ. και να τις έδινα θα τις έδινα μετά από  αξιολόγηση όπως την είχα προτείνει εγώ.

Για το ασφαλιστικό το πόρισμα επιτροπής σοφών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις  περιμένω  όμως τη τελική πρόταση της κυβέρνησης δεν πρόκειται όμως να συζητήσω αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Δεν ζητώ την πτώση της κυβέρνησης διότι δεν είμαστε  έτοιμοι ως ΝΔ.

Δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό και δεν θα στηρίζω αλά καρτ όσο η κυβέρνηση στα άλλα επίπεδα της πολιτικής συνεχίζει να κάνει τα δικά της».

Ενώ τέλος για τις σχέσεις με την κα Μπακογιάννη είπε ότι «Οι προσωπικές μας σχέσεις ουδέποτε διαταράχτηκαν (με την Μπακογιάννη) και δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι έκανε η Ντόρα πίσω από το παραβάν αλλά ότι ίσχυε πριν –‘ότι εγώ δεν επιζητώ δημόσιες στηρίξεις- αυτό ισχύει και τώρα».