Ο Κυρ. Μητσοτάκης στελεχώνει την νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

12.1.2016

Αλλαγές δρομολογούνται στη Ν.Δ. σε πρόσωπα και καταστάσεις, μετά και από την αλλαγή στην ηγεσία της παράταξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως νέος πρόεδρος του κόμματος, προτίθεται να τοποθετήσει στη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού στελέχη που χαίρουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Προτεραιότητα του είναι η αναδιοργάνωση της παράταξης με τον οποία θα δώσει και το πρώτο του στίγμα για την ανανέωση που θα επιχειρήσει να φέρει στη ΝΔ.

Αμέσως μόλις τα εκλογικά αποτελέσματα ανέδειξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στη θέση της γαλάζιας προεδρίας, άρχισαν να ακούγονται τα ονόματα που πρόκειται να αξιοποιηθούν σε καίριες θέσεις, τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή, καθώς επίσης ποιοι θα παραμείνουν, θα φύγουν και θα έρθουν.

Η πρώτη αλλαγή έγινε στη θέση του γενικού διευθυντή στη ΝΔ στη

Την πρώτη αλλαγή σε νευραλγικό πόστο έκανε τη Δευτέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ορίζοντας ως γενικό διευθυντή της ΝΔ – αρμόδιο και για τα οικονομικά του κόμματος – τον Νικόλαο Παπαθανάση, στη θέση του Κώστα Τσιμάρα. Ο Νικόλαος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και χρημάτισε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Διαμόρφωση νέας ανθρωπογεωγραφίας της ΝΔ

Αναμενόμενο είναι η νέα ανθρωπογεωγραφία της Ν.Δ. να δημιουργηθεί αποτελούμενη από πρόσωπα που εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης και είναι πολλά, με τα ονόματα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα να παίρνουν την πρωτιά στις θέσεις των αντιπροέδρων. Στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης απήυθυνε κάλεσμα και στους τέσσερις συνυποψήφιους του, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι θα γίνει με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα δεχθώ όποια θέση μου προτείνει. Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο β΄ γύρος τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να κάνω κανένα πολιτικό παζάρι».

Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τοποθετηθεί ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης.

Τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί ο νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο οποίος  δεν θα είναι πολιτικό πρόσωπο. Την θέση του Διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ θα αναλάβει ο Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας αναμένεται να έχει και ο στενός συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης.

Θέση στον σχεδιασμό του κόμματος θα έχει ο πρώην βουλευτής Κερκύρας Νίκος Γεωργιάδης και στα οργανωτικά ο Θανάσης Νέζης.

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι

Μέχρι την Πέμπτη, όπου και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η κοινοβουλευτική ομάδα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα που θα αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι Αδωνις ΓεωργιάδηςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραγκούνης.

Ωστόσο, για την θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος εκλέγεται από τα μέλη της Κ.Ο. αναμένεται να προταθεί όνομα που διαθέτει ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ που αναχώρησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ από τα γραφεία του κόμματος, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο πολιτικό γραφείο στο Παγκράτι προκειμένου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό, όπως και τις θέσεις των τομεαρχών.