Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει Βαγγέλη Μεϊμαράκη

11.12.2015

O Καραμανλής ενδιαφέρεται για την ενότητα του κόμματος. Εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και ο πρώην πρωθυπουργός και εγγυητής της ενότητας του κόμματος  παρεμβαίνει υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega στο κεντρικό του δελτίο ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκ νέου ξεκάθαρο σε συνεργάτες του, πως θεωρεί την επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως την καλύτερη σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά διαψεύδει όσους έλεγαν πως δεν στηρίζει τον Μεϊμαράκη, με τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίζουν πως επιθυμεί την εκλογή του, καθώς θεωρεί πως «είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα».

Μετά τη σπέκουλα περί παραίτησης Μεϊμαράκη, μετά τις μαϊμού δημοσκοπήσεις των «call centers» ιδιοκτησίας φίλων του εξωκοινοβουλευτικού Περιφερειάρχη, παίζουν το χαρτί Καραμανλή. Τα μισθοφορικά μέσα, διακινούν εκ νέου το σενάριο της προσέγγισης Τζιτζικώστα-Καραμανλή, μέσω τρίτων… και ιδιαιτέρως μέσω του εξαδέλφου Κώστα Καραμανλή junior. Μάλιστα τολμούν να αναφέρουν πως θα γίνει και μυστική συνάντηση Καραμανλή – Τζιτζικώστα…

Η Αλήθεια:

Πρώτον:  Ο Τζιτζικώστας ουδέποτε κατάφερε να συναντήσει τον Καραμανλή. Του το ζήτησε αλλά ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός το αρνήθηκε καθώς ήταν από την πρώτη στιγμή αντίθετος με οποιαδήποτε κουβέντα για την υποψηφιότητά του φαντασμένου Απόστολου… Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Κώστας Καραμανλής να δώσει συναίνεση σε κάποιον που είναι εξωκοινοβουλευτικός και επιπλέον που έχει λειτουργήσει αντίθετα από τις αρχές και αξίες της ΝΔ του Εθνάρχη. Μεγάλο ψέμα λοιπόν πως ο Τζιτζικώστας κάπου, κάπως, κάποτε συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή.

Δεύτερον: Ο Τζιτζικώστας προσπάθησε στις αρχές της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του να παίξει το χαρτί του εξάδελφου Κώστα Καραμανλή junior και μάλιστα διέρρεε πως θα εξασφάλιζε και την υπογραφή του, έτσι ώστε επηρεάσει το γενικότερο Καραμανλικό στρατόπεδο. Αλλά ούτε αυτό του βγήκε. Ο νεαρός πολιτικός παρότι διατηρεί φιλική σχέση με τον Τζιτζικώστα, ουδέποτε συμμερίστηκε τον αριβισμό του και συντάχθηκε πλήρως με το Καραμανλικό μπλοκ και για αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν στηρίζει «κάποιον» υποψήφιο και πως όσοι χρησιμοποιούν το όνομά του σφάλλουν.