Ο Κώστας Μπακογιάννης με λόγο ρεαλιστικό και… υπερβατικό

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου παρενέβη στο πλαίσιο συζήτησης για την περιφερειακή πολιτική μετά το 2020.

Ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το ρόλο της Περιφέρειας στην μεταμνημονιακή Ελλάδα στο Διεθνές Οικονομικό FORUM  των Δελφών.

Με άκρως, ρεαλιστικό λόγο και κοιτάζοντας τις εξελίξεις του αύριο σε σχέση με το μέλλον της Περιφέρειας, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα τοποθετήθηκε με παρέμβασή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ Κώστας Μπακογιάννης  στο Διεθνές Οικονομικό Forum  στους Δελφούς, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου τη; Δημοκρατίας κ. Πρ Παυλόπουλου

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις δράσεις της περιφέρειας ενώ υπογράμμισε ότι είναι διπλή η αγωνία για τη χώρα τώρα που θέλει να προετοιμαστεί για τη μεταμνημονιακή εποχή, καθώς πρέπει να γίνει ανοιχτά η συζήτηση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από το 1980 μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει 115 δισ ευρώ κοινοτικά κονδύλια.

Σημείωσε για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος ότι το ΑΕΠ της χώρας είναι 160 δισ. “Αυτό που γίνεται στη χώρα μας είναι ότι ο ένας πατάει πάνω στα πόδια του άλλου. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις αρμοδιότητες. Ένα τεράστιο υπερσυγκεντρωτικό κράτος, που δίνει δικαιολογίες σε εμάς (της τοπικής αυτοδιοίκησης) όταν δε θέλουμε να κάνουμε κάτι”, τόνισε.\

Στο Οικονομικό αυτό Forum παρέστη και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις πολύ εμπεριστατωμένες ομιλίες σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και οικονομικό  κόσμο της χώρας μας και το εξωτερικό   οι οποίοι χαρτογράφησαν την Ελλάδα μετά το 2020. Τις ανάγκες και τις προοπτικές της.