Ο κ. Β. Περγάλιας κατέθεσε στον Κ. Πουλάκη την απόφαση του Δ.Σ. Τανάγρας για την ίδρυση Ε’ Δημοτικής Ενότητας στο Δήλεσι

Την ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου,  για την ίδρυση της Ε΄ Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, του Δήμου Τανάγρας κατέθεσαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Περγάλιας και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στον τον Γενικό Γραμματέα  κ. Κώστα  Πουλάκη στον οποίο  κατέθεσαν το αίτημά τους για την ίδρυση της Ε Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, την Πέμπτη 24 Μαΐου. Το αίτημα συνοδεύονταν με  πλήρη αιτιολογικό φάκελο για του λόγους για τους οποίους θα έπρεπε το Δήλεσι να γίνει Δημοτική Ενότητα.

Ο κ. Πουλάκης παρέλαβε το φάκελο για να τον μελετήσει, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου νόμου «Κλεισθένης Ι»  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι το προς διαβούλευση νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» κατηγορηματικά δεν επιτρέπει την ίδρυση νέων Δημοτικών Ενοτήτων,  καθώς αντικαθιστά το άρθρο 105 του 2014. Στη θέση του φέρνει  το άρθρο 206 που δεν επιτρέπει καμία αλλαγή στον Αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Κατά συνέπεια δεν επιτρέπει και τη μετατροπή του Δηλεσίου σε Ε’ Δημοτική Ενότητα, κάτι το οποίο είχε διαφανεί ότι θα γίνει με την υπουργική απόφαση του 2014, του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, η οποία όμως ήταν κατά παρέκκλιση του νόμου.

Ο κ. Β. Περγάλιας και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, συνεπείς στις δεσμεύσεις τους αφουγκράστηκαν το αίτημα της Αντιπολίτευσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας Δηλεσίου και προχώρησαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα  σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ανατροπή της κυβερνητικής πρόθεσης, που είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον Αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και αναμένουν την ετυμηγορία της κυβέρνησης.