Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα, Μονάδα του αδικοχαμένου πιλότου Γ. Μπαλταδώρου

Την 114Η Π.Μ. επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τομεάρχη  Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης  κ. Βασίλη Κικίλια,  όπου ενημερώθηκε για το αξιόμαχο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Διοικητή της μονάδας Σμήναρχο κ.  Γιώργο Κυριάκου.

Η  114 Π.Μ. είναι η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αδικοχαμένος πιλότος του Mirage 2000 σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που κατέπεσε στην περιοχή της Σκύρου μετά από αποστολή αναχαίτησης τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης την ημέρα που ο άτυχος πιλότος μας είχε την ονομαστική του εορτή επέλεξε να επισκεφτεί τη μονάδα του σε μια συμβολική πράξη στήριξης των συναδέλφων του αλλά και των μαχητών του Αιγαίου οι οποίο καθημερινά δίνουν τον εαυτό τους για τν προάσπιση της ελευθερία και της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης μετά την ενημέρωσή του προέβη στην ακόλουθη δήλωση με την οποία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και προς την Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης στάθηκε στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας ότι, «παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων ακμαίο». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας».