Ο Λόρκα στο ελληνικό τραγούδι, από το Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού

Μια μουσική διαδρομή βασισμένη στην ποίηση του μεγάλου Ισπανού ποιητή Federico Garsia Lorca, μέσα από τις μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Γλέζου, Μαμαγκάκη, Λεοντή, Λοίζου, Μαραμή, είχαν την ευτυχία να απολαύσουν οι λιγοστοί θαυμαστές του Έντεχνου Τραγουδιού στην Παραλία Σκάλας Ωρωπού,το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ και Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού.

Κάτω από τον έναστρο Αυγουστιάτικο ουρανό, με τις χιλιάδες Περσίδες να πέφτουν στη γη, οι  θεατές χάθηκαν στη μαγεία των ήχων και νοστάλγησαν παλιές καλές εποχές. Δίπλα η Έκθεση Βιβλίου, για να κάνουν την περατζάδα τους οι περαστικοί υπό τους ήχους της υψηλής μουσικής. Ένα σκηνικό υπέροχο, βγαλμένο από μια άλλη εποχή, μακρυνή, νοσταλγική, αυθεντική…

Ο Κώστας Βασιλιάγκος στο τραγούδι, ο Ανδρέας Στεργίου στη κλασσική κιθάρα, η Ελευθερία Πολογεώργη στο φλάουτο και η Μαρί Χασάπη μάγεψαν με την ερμηνεία τους σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για τη σεμνότητα και το σεβασμό στις εκτελέσεις τραγουδιών που ερμήνευσαν κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Μια λαϊκή βραδιά που χαροποίησε το κόσμο, έδωσε ζωντάνια στη Σκάλα Ωρωπού και πλημμύρισε η περιοχή από μελωδίες διαχρονικές.