Ο Λ. Μαυράκης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας. κ. Γ. Γκίνη

Την παραίτηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας κ. Γ. Γκίνη ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Δήμος στους πολίτες»  κ. Λάζαρος Μαυράκης,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, την Τρίτη 9 Μαΐου, καταγγέλλοντας ότι συμπεριφέρθηκε με απρέπεια και  προσβλητικά στο μέλος του οργάνου και του συνδυασμού του, κ. Γ. Ανδρουλιδάκη.

Ο κ. Μαυράκης υποστήριξε ότι κατά την συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας γίνονται εικονικές συνεδριάσεις, με οριακή  απαρτία, χωρίς εισηγήσεις και ότι δεν υπάρχουν πρακτικά του οργάνου στη Διαύγεια ώστε όλοι να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι αποφάσεις λαμβάνονται, εν αντιθέσει με τη Δ.Η.Κ.Ε.Τ. όπου όλα λειτουργούν υποδειγματικά.

Αναφερόμενος στην πρωινή  συνεδρίαση της Τρίτης 9 Μαΐου είπε ότι η συνεδρίαση έγινε με οριακή απαρτία 6 ή 7 μελών, χωρίς εισηγήσεις συζητήθηκαν τα δύο πρώτα θέματα και εν συνεχεία ο πρόεδρος διέκοψε την συνεδρίαση χωρίς καμία εξήγηση.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Γκίνης επιτέθηκε με προσβλητικές εκφράσεις κατά του μέλους του οργάνου κ. Γ. Ανδρουλιδάκη ο οποίος εκπροσωπεί την δημοτική παράταξη του, κάτι που δεν τιμά τη Δημοτική Αρχή αλλά και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του Δήμου Τανάγρας. Για αυτό το λόγο  και ζήτησε από τον Δήμαρχο να τον αλλάξει, ώστε το Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας να λειτουργεί εύρυθμα.

Επίσης ο κ. Μαυράκης ζήτησε να καθαρογραφτούν τα πρακτικά της συνεδρίασης για  να διαπιστώσουν όλοι τι ακριβώς ειπώθηκε και να γίνουν οι νόμιμες παραστάσεις.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Τανάγρας κ. Γ. Γκίνης  από την πλευρά του υποστήριξε ότι σε κάθε συνεδρίαση μετέχουν, τουλάχιστον, εννέα μέλη. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλιδάκης «έπαιζε κρυφτό μέχρι να διαπιστώσει εάν το όργανο είχε απαρτία για να μετάσχει ή να αποχωρήσει. Όταν διαπίστωσε την απαρτία εμφανίστηκε. Πράγματι συζητήθηκαν τα δύο πρώτα θέματα που αφορούσαν διαγραφή παιδιών από  νηπιαγωγεία και εν συνεχεία διακόπηκε η συνεδρίαση επειδή δεν υπήρχαν εισηγήσεις για τα υπόλοιπα, ώστε να αποσταλούν και να υπάρξει νέα πρόσκληση σύγκλισης του οργάνου».