Ο Μάρδας βρήκε τον πρώτο… Σύρο επενδυτή και τον καλωσόρισε στη γη της επαγγελίας

27.9.2016

Εδώ  και μήνες η κυβέρνηση και ο κ. Μάρδας αναζητούν εναγωνίως Σύρους επενδυτές για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία. Μέχρι σήμερα είναι άφαντοι. Κυκλοφορούν στις πλατείες και στους δρόμους οι περισσότεροι ρακένδυτοι αναζητώντας στέγη και τροφή. Διαμένουν στις σουίτες των Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων του κ. Μουζάλα και μερικοί κυκλοφορούν και με ποδήλατα στα χωράφια της Βόρειας Αττικής.

Τελικά βρέθηκε ο πρώτος Σύριος επενδυτής τον οποίο ο  Υφυπουργός Εξωτερικών κ Μάρδας έσπευσε να κατευθύνει μέσω facebook που και πως θα κάνει τις καταθέσεις του.  Μόνο που το τρολάρισμα του υποτιθέμενου Σύρου επενδυτή στο οποίο έσπευσε να απαντήσει ο υφυπουργός ήταν ΄φαρσα.

Η φράση που είχε πει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι και… επενδυτές, έχει μείνει σχεδόν μυθική.

Αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα έπεφτε θύμα τρολαρίσματος. Ένας φίλος του στο Facebook, ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, αποφάσισε να τρολάρει τον αναπληρωτή υπουργό, γράφοντάς του σε σχόλιο σε post ως… Σύρος επενδυτής, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Το μήνυμα του… επενδυτή ήταν:

«Hello, I am Mr. Mohsen Abdullah from Syria. I am looking for a possible tie up with a business or individual in your country so that I can do some investments and to enable me qualify for an investor visa to your country. Please email me back so that we can discuss further. Best Regards, Mr. Mohsen Abdullah

(μτφ. Γεια σας, είμαι ο κ Μοχσέν Abdullah από τη Συρία. Ψάχνω για μια πιθανή συνεργασία με μια επιχείρηση ή άτομο στη χώρα σας, ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες επενδύσεις και να μου επιτραπεί επενδυτική βίζα στη χώρα σας. Παρακαλώ στείλτε μου πίσω για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω. Με τις καλύτερες ευχές, κ Μοχσέν Abdullah)».

Το εκπληκτικό είναι ότι ο… επενδυτής γράφει στα αγγλικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός απαντάει στα ελληνικά!

 

Αυτό και μόνο δείχνει ποιοι και με ποια σοβαρότητα κυβερνούν τη δύσμοιρη αυτή χώρα. Αλήθεια ανασχηματισμό πότε έχει για να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο της πολιτικής νύχτας;