Ο Μαδούρο χρωστά ενοίκια χιλιάδων ευρώ στη χήρα του Δημήτρη Μητροπάνου

«Φέσι» μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ φόρεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην χήρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας χρωστά έξι ενοίκια καθώς ο πρέσβης από το 2014 διαμένει στο σπίτι του εκλιπόντος τραγουδιστή στο Παλαιό Ψυχικό.

Οπως αποκαλύπτει ο Ιάσωνα Πιπίνης στην  εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η χήρα του μεγάλου τραγουδιστή φέρεται να έστειλε εξώδικο στον πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος τελικά κατέβαλε πριν από λίγες μέρες μόνο τα τρία από τα έξι ενοίκια που χρωστάει. Η ίδια η χήρα του αείμνηστου τραγουδιστή, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας, εκτός από την πρεσβευτική κατοικία, χρωστάει ενοίκια και για το πολυτελές κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι, ενώ μέχρι και πριν από λίγες μέρες σε κάποιους εργαζόμενους στην πρεσβεία οφείλονταν τουλάχιστον δύο μισθοί.

Ακριβές προτιμήσεις

Η κατοικία του πρέσβη της Βενεζουέλας μεταφέρθηκε στην «κόκκινη βίλα» του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου τον Ιούλιο του 2014, λίγους μήνες μετά την άφιξη του σημερινού πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην Ελλάδα έδειξε την προτίμησή του στην πολυτέλεια και τις μεγάλες ανέσεις. Στον μεγάλο κήπο του σπιτιού με την πισίνα έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια η πρεσβεία της Βενεζουέλας. Στο σαλόνι της κατοικίας, πάνω από το αγαπημένο πιάνο του Μητροπάνου, διακρίνεται ένας πίνακας με το πορτρέτο του Απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολίβαρ.

«Οταν έμαθα ότι σε αυτό το σπίτι ζούσε ο μεγάλος τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος άρχισα να διαβάζω για αυτόν. Είναι τιμή να ζω στο σπίτι ενός τόσο αγαπητού καλλιτέχνη», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Mega το 2014 ο κ. Φαρίντ Φερνάντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φερνάντες φέρεται να έχει απευθυνθεί αρκετές φορές στην κυβέρνηση του Μαδούρο επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει μέχρι σήμερα κάποια διαβεβαίωση ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. «Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει προειδοποιήσει τον κ. Φερνάντες να μειώσει άμεσα το κόστος που έχει η διπλωματική αποστολή στην Αθήνα», τονίζει στον «Ε.Τ.» αρμόδια πηγή, «καθώς από το 2014 που η πρεσβεία μεταφέρθηκε σε πολυτελές κτίριο στο Κολωνάκι και η κατοικία του πρέσβη στη βίλα του Μητροπάνου στο Παλαιό Ψυχικό, ανέβασε στα ύψη τον προϋπολογισμό της πρεσβείας».

Πηγή:  iefimerida.gr