Ο Μεϊμαράκης υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων

28.11.2015

Υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων τάχθηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «δεν είναι το πρόβλημα τα πρόσωπα, οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι το πρόβλημα». Ενώ χαρακτήρισε πονηρό το ερώτημα περί συνεργασιών υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα έχουν πολιτικές και οι πολιτικές εκφράζονται με τα πρόσωπα».

«Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές. Εγώ είμαι έτοιμος να στηρίξω μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να ψηφίσω αύξηση φορολογικών συντελεστών» συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάσσοντας και «καρφιά» για βουλευτές της ΝΔ: «εκπλήσσομαι σήμερα που ακούω κάποιους συναδέλφους να δηλώνουν απέναντι σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, όταν οι ίδιοι υπήρξαν υπουργοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν δηλαδή εξυπηρετούσαν οι ίδιοι την ανάγκη συνεννόησης».

Κάλεσε του Πολιτικούς Αρχηγούς επ’ ευκαιρία του Συμβουλίου που διεξάγεται σήμερα να προσδιορίσουν πολιτικές οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση

«Χρειαζόμαστε ισχυρούς πολιτικούς οργανισμούς που υπηρετούν τις ιδεολογίες τους αλλά μπορούν να συνεννοηθούν» είπε ακόμη ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού και ευρωπαϊκού τόξου μπορούν να συνεννοηθούν» επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία πολιτική που αυξάνει φόρους».