Ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές για να μην καταστραφεί η χώρα

29.03.2016

Εκλογές πριν η χώρα οδηγηθεί στα βράχια ζήτησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στο πρωθυπουργό για την πολιτική που ασκεί μιλώντας, σήμερα, στην προ ημερησίας συζήτηση, στη Βουλή, για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε 3 φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά μόνο η εξυπηρέτηση των κομματικών σας στόχων. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή, όπως φαίνεται, η Βουλή αυτή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, να δώσει, λοιπόν, τη λύση ο λαός. Εδώ που φτάσατε τη χώρα, το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας» τόνισε

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό σχετικά με το αντικείμενο της συζήτησης: «Σε μια κανονική, δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή».

«Όμως η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από τα είναι μία κανονική δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας: «Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψέματα που έχετε πει, τα περισσότερα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός», αλλά και γιατί «παραλάβατε κράτος και παραδίδεται μία χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας».

Χαρακτήρισε δε την κυβέρνηση ως τη «χειρότερη εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» και τον πρωθυπουργό υπεύθυνο «για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης». «Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά με τις ανοησίες σας θα κάνετε σίγουρα τους επενδυτές μετανάστες» συμπλήρωσε.

«Υπήρχε ένας υπουργός που είπε την αλήθεια: Τα άσχημα τελείωσαν, τα χειρότερα έρχονται» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για επικείμενη «πρωτοφανή φοροκαταιγίδα» και «κόκκινες γραμμές που ξεθωριάζουν» χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση.

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο το τελευταίο καταφύγιο αυτής της κυβέρνησης είναι η σκηνοθεσία της σαπουνόπερας του δήθεν αγώνα ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μέχρι το καλοκαίρι τα φόβητρα ήταν το μνημόνιο και η κυρία Μέρκελ. Τώρα που υπογράψατε το τρίτο μνημόνιο και αγαπήσατε την κυρία Μέρκελ, καταπιάνεστε με το επόμενο φόβητρο: τη διαφθορά και τη διαπλοκή» τόνισε.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο Καμμένου – Μουζάλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε προς τα υπουργικά έδρανα και είπε: «Λόγια του αέρα, δήθεν εθνικές ευαισθησίες και τελικά, σαν να μην τρέχει τίποτα, όλοι μαζί στις υπουργικές καρέκλες. Αυτοεξευτελισμός. Η ευθιξία και η υπευθυνότητα είναι λέξεις άγνωστες στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ο κ Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει «ωμά και ανερυθρίαστα» στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Εν γώσει σας και με πρόγραμμα -εδώ είναι από τα λίγα πράγματα που έχετε πρόγραμμα- στήνετε ένα καθεστώς έξω και πέρα από τους θεσμούς. Είστε ένας μηχανισμός άσκησης ψυχολογικής βίας για κάθε αντίπαλό σας. Αυτό δεν θα περάσει» τόνισε.

«Όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων κι αν παραγγείλετε, δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θα ξεσκεπάσουμε τα σχέδιά σας. Και θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να καταπατηθεί το Σύνταγμα από μία κυβέρνηση που έχει απολέσει ήδη, όπως είπε, την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε το λοιπόν καλά. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν και κυρίως, δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Μαθήματα σοβαρότητας, υπευθυνότητας, εντιμότητας, ήθους και αξιοπρέπειας δεν είστε σε θέση να δώσετε εσείς στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας είχατε ένα και μόνο σκοπό. Την άλωση του Κράτους, τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και τη δημιουργία του δικού σας συστήματός νεοδιαπλοκής. Δεν είστε αξιακά απέναντι από τη διαπλοκή. Χτίζετε τη νέα διαπλοκή. Είστε τροχονόμοι των συμφερόντων που κρύβονται από πίσω της».

 Αναφερόμενος στη γνωστή υπόθεση με τη γάτα των Ιμαλαΐων, αναρωτήθηκε γιατί ως πολέμιος της διαπλοκής ο κ. Τσίπρας έκανε τέσσερα ραντεβού και αναρωτήθηκε αν αυτό ήταν για να πει ένα υπερήφανο «όχι» όπως «το “όχι” του δημοψηφίσματος που έγινε τελικά “ναι”».

Αναφερόμενος δε στην πρόταση του πρωθυπουργού για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, αναρωτήθηκε αν θα ελεγχθεί και η υπόθεση του κανονιού στο Αλτερ.

«Ξέρουμε ποιοι είναι οι υποστηρικτές σας. Και ξέρουμε τι περιμένουν από εσάς με αντάλλαγμα την στήριξη που σας παρέχουν. Μην προσβάλλετε ούτε τη νοημοσύνη μας ούτε τη μνήμη του ελληνικού λαού. Πάει πολύ κ. Τσίπρα, εσείς το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού, να μιλάτε για ήθος και διαφάνεια.» είπε.

Επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση γιατί από τις περίφημες λίστες καταθετών συγκέντρωσε λιγότερα χρήματα -όπως υποστήριξε- το 2015 από ό,τι το 2014.

Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποιες άλλες λίστες. Τη λίστα φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα. Τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και που ποτέ δεν ελέγχθηκαν. Θα την ονομάσω λίστα Αλεξιάδη. Τη λίστα των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Θα την ονομάσω λίστα Κουρουμπλή. Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην πραγματική οικονομία που δεν έγιναν. Θα την ονομάσω λίστα Σταθάκη. Αυτές είναι οι πραγματικές λίστες με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε και όχι να πετάτε λάσπη στους πολιτικούς σας αντιπάλους» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «παρακράτος που η κυβέρνηση στήνει μεθοδικά», κάλεσε από τη Βουλή τους δικαστές «να μην φοβούται και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παρέμβαση»

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε τρεις προτάσεις:

1.Προώθηση την ύστατη στιγμή συνολικής συνταγματικής αναθεώρησης, με απόφαση αυτής της Βουλής, ώστε η επόμενη να αντιμετωπίσει δραστικά όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια. «Ελάτε να αλλάξουμε μαζί το επαίσχυντο άρθρο 86» είπε.

2. Να μπει τέλος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση της διάταξης με την οποία ένα πρόσωπο ασκεί έλεγχο στους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς.

3. Να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ και όχι από τον υπουργό, με αύξηση του αριθμού των αδειών, όχι μόνο τέσσερις. Ώστε να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης.