Ο Μητσοτάκης ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

16.2.2016

Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο

Η συνάντηση κράτησε περίπου 1,5 ώρα κράτησε με τον πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει ότι είναι οξύμωρο να επισκέπτεται την ΓΣΕΕ η κεντροδεξιά, όταν η κυβέρνηση δεν συζητά μαζί της.

«Να προωθήσετε τη θέση της απόσυρσης του νομοσχεδίου που έχετε διατυπώσει και η κυβέρνηση να έρθει να κάνει εκτεταμένο διάλογο», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος στον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο, είναι μία δημοσιονομική διευθέτηση που δεν δίνει λύση στο μείζον θέμα της κοινωνικής ασφάλισης».

Ο «λογαριασμός» των 1,8 δισ. ευρώ για το ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο είναι μία άδικη πρόταση που «στέλνει τον λογαριασμό στις επόμενες γενιές.

«Το ασφαλιστικό δεν θα λυθεί αν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Ζητήσαμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που είναι προβληματικό. Η κυβέρνηση επιτέλους να σοβαρευτεί», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.