Ο Μητσοτάκης θα καταθέσει πρόταση για την ψήφο των ομογενών

9.4.2016

Πρόταση νόμου για ψήφο των ομογενών στον τόπο κατοικίας τους εξήγγειλε ότι θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης επισημαίνοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι «o απόδημος Ελληνισμός είναι ανεκτίμητη περιουσία για την Ελλάδα»,  ενώ έκανε νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης έδωσε λεπτομέρειες της απόφασης να καταθέσει η ΝΔ την πρόταση για την ψήφο των ομογενών: «Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές. Η πρότασή μας αφορά σε όσους συμπολίτες μας διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς. Πιστεύουμε πως είναι μια πρόταση ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη και διοικητικά εφαρμόσιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επισημαίνει πως «ο απόδημος Ελληνισμός προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο έθνος» υπογραμμίζει: «Οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της καθολικότητας της ψήφου. Ελπίζω η Κυβέρνηση να το στηρίξει και να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Αλλά και αν αυτό δεν συμβεί, σας βεβαιώνω ότι, μόλις γίνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το νομοσχέδιο θα περάσει. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά η Δημοκρατία μας. Χρειάζεται μια ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει σταθερό εκλογικό κύκλο. Χρειάζεται μικρότερη Βουλή. Σταθερό εκλογικό νόμο. Και βέβαια θεσμοθετημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση της ομογένειας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι σε βαθιά απογοήτευση. Βιώνουμε σκληρές θυσίες και αλλεπάλληλες ανατροπές στη ζωή μας, μονίμως προς το χειρότερο. Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πως να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα. Έχουμε δυστυχώς μια ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει. Όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση. Χρειάζεται επειγόντως μια νέα κυβέρνηση που θα σπεύσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία».

«Ουσιαστικά», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα. Πείστηκα, λοιπόν, ότι οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βάλουμε ένα φραγμό στον κατήφορο της χώρας. Να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και τους πολίτες. Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν».