Ο Μοσκοβισί προειδοποιεί την κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί νέο μνημόνιο

11.6.2016

Μπροστά σε ένα κυκεώνα προβλημάτων βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά απαιτητική δεύτερη αξιολόγηση από το φθινόπωρο, με ανοιχτό ακόμα και ενός νέου μνημονίου εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, έστειλε διπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προειδοποιώντας για απαιτητική επόμενη αξιολόγηση και σημειώνοντας ότι μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις θα αποφευχθεί το νέο μνημόνιο.

«Δεν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο, εφόσον γίνουν οι αλλαγές. Έτσι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών, μιλώντας στην «Ημερησία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος- το φθινόπωρο- θα είναι απαιτητική και θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ακόμη υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στα εργασιακά πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και σημείωσε ότι η χαλάρωση των capital controls θα είναι εφικτή όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις.

Ακόμη, ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε ως κρίσιμο στοίχημα για τις τράπεζες τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές θα κριθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας.