Μουζάλας: Η κυβέρνηση θα ανοίξει κι άλλους χώρους για τους πρόσφυγες

22.2.2016

Στη δημιουργία και νέων χώρων φιλοξενίας μεταναστών προσανατολίζεται η κυβέρνηση μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα με την διαχείριση των προσφυγικών ροών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ν. Μουζάλας.

«Έχουμε χώρους φιλοξενίας και θα φτιάξουμε και άλλους ώστε μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση να έχουμε ένα χώρο φιλοξενίας και φύλαξης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι αρχές της ΠΓΔΜ».

Και πρόσθεσε «Από χτες, οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν τη διέλευση Αφγανών από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ενώ Σύριοι και Ιρακινοί έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Ελλάδα στην περασμένη Σύνοδο Κορυφής ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς πρακτικές στο διάδρομο των προσφυγικών ροών».

Ο κ. Μουζάλας κατέληξε λέγοντας ότι σε επίπεδο Ευρώπης «συνεχίζουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή της λύσης του ΝΑΤΟ και για την ύπαρξη διαδρόμου για τους πρόσφυγες, όχι κατ’ ανάγκην από τη στεριά ή από τη θάλασσα. Θα μπορούσε να είναι το γενναίο resettlement, η γενναία μετεγκατάσταση από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο κατά δεκάδες χιλιάδες».