Ο Μούζαλας  παραδέχεται ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα

6.3.2016

Είναι κοινό μυστικό και η κυβέρνηση επιχειρεί επικοινωνιακά να το περάσει στην κοινωνία με την παραδοχή από τα χείλη ενός μετριοπαθούς πολιτικού του Αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ν. Μουζάλα ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν στη χώρα μας επί μακρό χρονικό διάστημα

Ο  κ. Μουζάλας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη παραδοχή ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας».

Μιλώντας στα μέλη του οργάνου, ο κ. Μουζάλας είπε χαρακτηριστικά πως: «Περάσαν 850.000 άνθρωποι (σ.σ από τη χώρα μας) και η κοινωνία με εξαίρεση την Ειδομένη, κάποια νησιά και δυο τρεις περιοχές στην Αθήνα δεν πήρε… είδηση».

Υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο για μια προσπάθεια στην οποία «ανταποκριθήκαμε χωρίς απώλειες» και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να  Σύνοδο και την πρακτική στήριξη της Ευρώπης, όχι μόνο την πολιτική. «Θα πρέπει να περάσει η απευθείας μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία», αυτό θα παλέψουμε τη Δευτέρα είπε, δίχως να μπορεί να εγγυηθεί για το αν θα κερδίσει η κυβέρνηση αυτή τη μάχη.

«Στην Ειδομένη δεν θα ανοίξει ο δρόμος»

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο νούμερο. «Μέσα σε πολύ μικρό χρόνο πρέπει να στήσουμε χιλιάδες θέσεις πολύ προσωρινής διαμονής. Στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι αλλά άλλες πλατείες», παραδέχτηκε.

Σημείωσε δε, ότι χτίζονται 10.000 θέσεις την εβδομάδα, ενώ ερωτηθείς εάν «Πάμε καλά;», τόνισε ότι «θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα». Στην Ειδομένη δεν θα ανοίξει ο δρόμος, συνέχισε, διαμηνύοντας ότι «Θέλουμε να κατέβουν προς τα κάτω, δεν θέλουμε να φτιάξουμε καταυλισμούς».

«Θέλουμε τα χρήματα να βοηθούν τον εθνικό σχεδιασμό»

Στην μακροσκελή ομιλία του τέλος, ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε ότι στην Ευρώπη θα υπάρξει ένα σκληρό παζάρι, «λες και είμαστε Σομαλία». Θέλουμε τα χρήματα που θα δοθούν να δίνονται με τρόπο που να βοηθούν το εθνικό σχεδιασμό, είπε και επέμεινε ότι το καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατρέψει την αλληλεγγύη σε κίνημα προτού ξεθωριάσει.