Ο Μπαλαούρας απεμπολεί το όνομα «Μακεδονία»

28.3.2016

Μετά τον Αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ν. Μουζάλα ήταν η σειρά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα να αποδεχτεί τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Η νέα αυτή παραδοχή από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός η έκφραση απλώς μιας συνιστώσας του κόμματος. Είναι κανόνας διαφορετικής προσέγγισης του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Η νέα αυτή δήλωση του κ Μπαλαούρα ενδέχεται να προκαλέσει  ενδοκυβερνητική κόντρα μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος είπε πως δεν θα απέρριπτε το σκέτο «Μακεδονία».

Ο κ. Μπαλαούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το «Βόρεια Μακεδονία», είπε ότι δεν θα έλεγε «όχι» και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο «Μακεδονία», απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το “Μακεδονία” σκέτο».

Μάλιστα, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως «μπορεί να πιέζονται από άλλα σχήματα».

Ο κ. Καράολγλου

Για «ντροπιαστική δήλωση στην προσπάθεια του κ Μπαλαούρα να διεκδικήσει και να κερδίσει δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας» έκανε λόγο ο Τομεάρχης Μακεδονίας Θράκης της Νέας Δημοκρατίας κ Θ Καράογλου και τον κάλεσε να παραδώσει άμεσα την βουλευτική έδρα του.