Ο Μπουτάρης και το… παράνομο τσίπουρο

2.11.2015

Είναι ανεπανάληπτος. Πότε μια ατάκα, πότε μια παρουσία του, είναι ικανά να τροφοδοτήσουν τα ΜΜΕ με πλούσιο υλικό για μέρες. Το χιούμορ του είναι μοναδικό. Κάπως έτσι ο Γ. Μπουτάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχολίασε την πρόθεση της Κομισιόν να φορολογήσει το τσίπουρο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από την κυβέρνηση «να βάλει χέρι στο παράνομο τσίπουρο», χαρακτηρίζοντας μύθο ότι «ο καημένος αγρότης βγάζει από το καζάνι για τον εαυτό του 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένος κάθε μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του δημάρχου έγιναν με αφορμή την πραγματοποίηση «Γιορτής τσίπουρου Τερπνής» που διοργανώνει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν οι φορείς της πόλης με το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στις 200.000 παλιές κλήσεις που θα αρχίσουν να λαμβάνουν σύντομα οι παραβάτες.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως τον Δήμο δεν τον ενδιαφέρει το ποσό που θα εισπράξει το Κράτος από την πώληση του λιμανιού αλλά να υποχρεωθεί ο επενδυτής να ολοκληρώσει τον 6ο προβλήτα, τη σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση.

Σχετικά με τις κλήσεις από το 1993 που θα αρχίσουν μετά από εισαγγελική παρέμβαση να αποστέλλονται στους παραβάτες ο κ. Μπουτάρης είπε:  «Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει όταν θα στείλουμε τα ειδοποιητήρια στον κόσμο. Η πρόταση η δική μου προς την κεντρική διοίκηση και να την εξετάσουμε είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να παραγράφονται όπως παραγράφονται και άλλα χρέη.»