Ο Μ. Βορίδης στον Κάλαμο Ωρωπού: “Ισχυρή εντολή στον Κ. Μητσοτάκη και στη Ν.Δ.”

 

Η χώρα χρειάζεται μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει να βγει από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η ανερμάτιστη πολιτική της τετραετούς  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός και νυν Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, σε πολιτική συνάντηση φίλων του, την οποία διοργάνωσαν οι ιδιοκτήτες του club «ALEKOS», Σπύρος και Παναγιώτης Πέππας, στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη φιλική ομήγυρης, όπου αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και διατυπώθηκαν σημαντικές απόψεις και θέσεις, τόσο για τα πολιτικά δρώμενα  σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Βορίδης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τόνισε ότι «Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Τσίπρα, ο απολογισμός βρίσκεται στη δήλωση επιτομή του κ. Πολλάκη ‘’Πρέπει να βάλουμε κάποιον φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές’’. Αυτό μαρτυρά πως αντιμετωπίζουν την πολιτική και ποια είναι  η πολιτική  ιδεολογική ταυτότητα τους. Ο Τσίπρας δεν έχει τίποτα να πει. Δεν έχει κανένα επίτευγμα να επιδείξει. Έχει βέβαια, είναι αλήθεια, το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, την αποδοχή τέκνων σε ομόφυλα ζευγάρια και τη δήλωση φύλου. Και φυσικά η απλή αναλογική στις εκλογές για την Τοπική  Αυτοδιοίκηση».

Και πρόσθεσε: «Τώρα εξαγγέλλει και τη μείωση των φόρων τους οποίους ο ίδιος ο κ. Τσίπρας νομοθέτησε και  επέβαλε και να δεσμευτεί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις τις οποίες αυτός δραματικά περιέκοψε. Ήρθε  μια  αριστερή κυβέρνηση να κάνει δεξιά πολιτική δηλώντας ότι θα μειώσει τους φόρους».

Για την εγκληματικότητα είπε ότι: «Νομοθετούν τη συνέχιση του νόμου Παρασκευόπουλου γιατί προφανώς είναι πολλοί ευχαριστημένοι από την εφαρμογή του. Βγάζουν έξω τρομοκράτες, εγκληματίες, μαφίες ανθρώπους της νύχτας, για να διαπράττουν νέες κακουργηματικές πράξεις».

Ενώ για το προσφυγικό είπε ότι «Το αντιμετώπισαν με το φαινόμενο της  Μόρια, όπου βιάζονται ανήλικα παιδιά και είναι Κέντρο παραβατικότητας. Κι αυτό όταν αυτοί μας κατηγορούσαν για το κολαστήριο της  Αμυγδαλέζας, το  οποίο ήταν κλειστό Κέντρο που όμως μοιάζει με πεντάστερο ξενοδοχείο σε σχέση με τις συνθήκες στη Μόρια».

Ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ των κλειστών Κέντρων Φιλοξενίας, της άμεσης αλλαγής τρόπου καταγραφής των  ατόμων που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας αλλά και  του πλαισίου χορήγησης ασύλου. Επεσήμανε ότι το 70% είναι οικονομικοί μετανάστες και 30% πρόσφυγες. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν  θέλει να επιστρέψουν πίσω οι μετανάστες αν και η Τουρκία παίρνει πίσω όσους της στέλνουμε. Ενώ αφήνει ελεύθερα τα σύνορα να περνούν οι παράνομοι μετανάστες».

Επίσης έκανε λόγο για μια ιδιότυπη σχέση του Τσίπρα με τον Καμμένο για το Σκοπιανό. Και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πέφτει ακόμα κι αν ο Καμένος άρει την εμπιστοσύνη του, γιατί υπάρχει η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τουλάχιστον, 150 βουλευτών. Ο Καμμένος είναι το άλλοθι. Αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί».

Επίσης επισήμανε πως «Ο Τσίπρας ήθελε να κάνει φιέστα με έξοδο από τα μνημόνια και τις αγορές αλλά του έσκασε το Μάτι με τους 99 νεκρούς. Σήμερα τα επιτόκια ομολόγων είναι απαγορευτικά. Το έπαιξε Τσε Γκεβάρα της Μεσογείου, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Κάτι που δεν έκαναν ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς. Η δικαστική έρευνα, πάντως, θα βγάλει δολοφονίες.  Έτσι κατέρρευσε η εξιστόρηση το αφήγημά του».

Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει διαμορφώσει ένα σαφές προβάδισμα. Αυτό φαίνεται στην κοινωνία. Για αυτό χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για να γίνουν αυτά που πρέπει. Υπάρχει άλλος δρόμος για μια ρεαλιστική πολιτική σε όλους τους τομείς.  Χωρίς αγκυλώσεις, εμμονές και ιδεοληψίες  Ένα καθαρό μήνυμα για να γίνει πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης και να δημιουργηθεί μια ισχυρή διακυβέρνηση».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κατά της εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Κουλόγιαννης.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας  κ.  Γιάννης Οικονομάκος ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Βορίδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Διονύσης Καμπιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού κ. Ευάγγελος Πάντος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΩ κ. Νίκος Χριστοδούλου, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜ.ΤΩ κα Βούλα Μπάρδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού  κ. Θεόδωρος Γιουρούκος, ο Δημοσιογράφος και πρώην Διευθυντής της  «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» κ. Φώτης Σιούμπουρας, ο μαέστρος κ. Γιώργος Βενετσιάνος, επιχειρηματίες της  περιοχής και πλήθος φίλων της οικογένειας Πέππα.

Μετά την ομιλία ακολούθησε δεξίωση.