Ο Ν. Νικολόπουλος  με ερώτησή του στη Βουλή ζητάει όλα τα στοιχεία για τα δάνεια και τα πρόστιμα των καναλιών

 13.2.2016

Με αφορμή τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη  κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ζήτησε με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα, ενώ με ερώτηση του ζητάει (αρ.πρ.: 3012/208 /9.2.2016), να δοθούν  συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιούργησαν οι καταγγελίες του αρμοδίου Υπουργού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρέθεσε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατά το 2015 καταλογίστηκαν 39.300.659 ευρώ φόροι τηλεοπτικών διαφημίσεων ενώ από το 2010 έως σήμερα επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ, πρόστιμα 23.332.729 ευρώ. Από τα 62.633.338 ευρώ των συνολικών οφειλών, έχουν εισπραχθεί μόλις 34.052.928 ευρώ. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 2013, επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ 175 πρόστιμα, βεβαιώθηκαν 8.133.080 ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 1.870.140 ευρώ.

 Επειδή η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει συκοφάντη τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό διαψεύδοντας ότι υπάρχουν  «θαλασσοδάνεια» που ποτέ δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους ή που δεν έχουν πραγματικές και επαρκείς εγγυήσεις, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, την Δευτέρα προχωρά σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας να κατατεθούν: οι δανειακές συμβάσεις,  τα τοκοχρεολύσια, οι προσφερθείσες εγγυήσεις και τα ονοματεπώνυμα των φυσικών προσώπων που εγγυώνται τις δανειακές συμβάσεις, καθώς επίσης τους λόγους που έκριναν οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι κάτι  το επιλήψιμο και ποινικά κολάσιμο συμβαίνει στο «βασίλειο  της Δανιμαρκίας», στον «αγγελικά πλασμένο» κόσμο των ΜΜΕ

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, υπενθυμίζει ότι επί μία εικοσαετία εγγράφως ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς και την Δικαιοσύνη να φέρουν στην δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία,  αλλά όμως αυτές οι απαντήσεις ποτέ δεν εδόθησαν. Εξαίρεση, η τελευταία εντολή της Δικαιοσύνης να διερευνηθούν οι δανειακές συμβάσεις και να επιληφθεί η Δικαιοσύνη όπως ακριβώς έκανε και για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Το ΧΡΙ.Κ.Ε. ελπίζει ότι οι «εντιμότατοι διαπλεκόμενοι» θα συμφωνήσουν, ότι δεν μπορεί να ισχύουν άλλοι νόμοι για τα δάνεια του Τ.Τ. και άλλοι νόμοι για τα δάνεια που πήραν αυτοί.

Είναι ώρα να καταλάβουν ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε και πρέπει να σεβαστούν τον νόμο του κράτους. Κράτος εν κράτει ή παρακράτος των νταβατζήδων δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε μία δημοκρατική πολιτεία. Αν νομίζουν ότι μπορούν να ξανακάνουν ότι έκαναν στον Κώστα Καραμανλή είναι  γελασμένοι .

Ο λαός έχει ξεσηκωθεί γιατί δεν πάει άλλο, όμως και δεν επιτρέπει  αυτοί οι δήμιοι και οι εκμεταλλευτές να χρησιμοποιούν τον αγώνα του για να διασωθούν αυτοί» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.