Ο Ν. Σαρκοζί χάνει τη μάχη των προκριματικών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα-Προηγούνται Φ. Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ

Χάνει τη μάχη για την είσοδό του στο β γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πρώτα αποτελέσματα οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται. Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη καθώς ψήφισαν πάνω από 2,5 εκατ Γάλλοι.

Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στη στηρίξει ο Μπρουνό Λε Μερ

Ο Μπρουνό Λε Μερ, πρώην υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προκριματικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.