Ο Παν. Αγνιάδης πρωτοπορεί στην αναβάθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων

Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Επιμελητηρίων προανήγγελλαν από τη Θήβα, χθες, 15 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος και ο στενός  συνεργάτης του και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ενόψει των εκλογών στις 2ας και 3ης  Δεκεμβρίου, παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, των Αντιπεριφερειαρχών  κας Φανής Παπαθωμά και κ.κ. Γιάννη Ταγκαλέκα και Θέμη Χειμάρα, του πρώην Βουλευτή  κ. Μιχ Γιαννάκη, του Προέδρου tου Σ.Β.Σ.Ε. κ. Ν. Κουδούνα και του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του θεσμού των Επιμελητηρίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, μιας από τις πιο βιομηχανικές περιοχές της χώρας, χαίρει της εκτίμησης του Εμπορικού κόσμου,  της ευρύτερης περιοχής αλλά και των συναδέλφων του σε όλη τη χώρα, γιατί επί σειρά ετών αγωνίζεται για το θεσμό των Επιμελητηρίων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ήπιος χαρακτήρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, με ήθος και πλούσια εμπειρία διεκδικεί και πάλι την Προεδρία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων και την στήριξη νέων υγιών επιχειρηματικών δράσεων, ενίσχυση του μεταποιητικού εμπορίου και την αύξηση των εξαγωγών.

Επίσης είναι και από τους πρωτεργάτες για την εξυγίανση του Ασωπού ποταμού  θεωρώντας ότι μόνον έτσι θα υπάρξει χωροταξική τάξη στο άναρχο οικοδομικό βιομηχανικό περιβάλλον των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου. Το Βιομηχανικό πάρκο για το οποίο έχει πολλές φορές επιχειρηματολογήσει αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής του, όπως και η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας σε υγιείς βάσεις, όπου θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της πολιτείας.

Κατά την ημερίδα ακούστηκαν πολλές και σημαντικές προτάσεις από τον Πρόεδρο του Σ.Β.Σ.Ε κ. Κουδούνα, του Προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου και του Γενικού Διευθυντή κ. Παπασταμάτη, μιας από τις πιο υγιές επιχειρήσεις της χώρας με παρουσία στο εξωτερικό της Εταιρείας Ελληνικών Γρανιτών.

Επιμελητήρια και επιχειρήσεις ζητούν από την Πολιτεία να μην αντιμετωπίζουν την επιχειρηματικότητα ως παρία και με εχθρότητα. Ζητούν

 • Πάταξη της γραφειοκρατίας
 • Σταθερό φορολογικό περιβάλλον και μείωση της υπερφορολόγησης.
 • Σταθερό επενδυτικό πλαίσιο
 • Βελτίωση του πτωχευτικού Κώδικα
 • Καθορισμό της χρήσης γης
 • Στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου από το τραπεζικό σύστημα
 • Έμφαση στην εξωστρέφεια στην οικονομία
 • Ταχύτερη εκδίκαση των δικαστικών διαφορών και αποφάσεων.
 • Βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και σύνδεση της εκπαίδευσης με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
 • Στελέχωση των Περιφερειών με εξειδικευμένο προσωπικό που θα στηρίζει την επιχειρηματικό
 • Εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους που άπτονται με την επιχειρηματικότητα και κυρίως στήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας.
 • Μείωση της γραφειοκρατίας στην λειτουργία των ΕΣΠΑ και των ΣΔΙΤ.

Εντύπωση προκάλεσε και η ομιλία του κ. Κ. Μπακογιάννης: «Κλείδωσε η χρηματοδότηση του έργου εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού με  204 εκατ. ευρώ»