Ο Παπαμιμίκος βγάζει τον εαυτό του… λάδι!

26.11.2015

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αν. Παπαμιμίκος σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής κάνοντας λόγο ότι «έχει δεχτεί τόνους λάσπης» κι ότι κάποιοι θεωρούν το κόμμα «φέουδο», σπεύδοντας όμως να ξεκαθαρίζει ότι δεν φωτογραφίζει τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Παπαμιμίκος έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στο κόμμα, τον οποίο δεν αποδέχεται, όπως δεν τον αποδέχονται και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αν. Σαμαράς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σε θέσεις κλειδιά νέους ανθρώπους με άλλη κουλτούρα, επισημαίνοντας ότι κάποιοι δεν του συγχώρεσαν που έγινε Γραμματέας στα 33 του.

Αποποιήθηκε την άποψη  κάποιου ότι «κρύβεται σε λαγούμια» λέγοντας ότι «Ο κ. Παπαμιμίκος είναι εδώ απλά μέχρι τώρα κράτησε τη θεσμική του ιδιότητα, και δεν μίλησε. Κάποιος λέει ότι κρύβεται σε λαγούμια. Εγώ είμαι εδώ και μιλάω. Άλλος είχε διαδρομές σε λαγούμια, όλο αυτό το διάστημα να μη κοροϊδευόμαστε. Κι από την άλλη πλευρά βλέπω έναν ηλικιακό ρατσισμό. Πειράζει επειδή είμαστε νέοι; Εγώ δεν κατηγορώ κάποιους που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, δεν πιστεύω ποτέ σε αυτό το πράγμα».

Όσο για την αστοχία της Κυριακής ανέφερε πως «την Κυριακή βγήκαμε ως ΚΕΦΕ και ζητήσαμε συγνώμη και είπαμε ακριβώς για την αναβολή της διαδικασίας και τη Δευτέρα πάλι συνεδριάσαμε ως ΚΕΦΕ και βγάλαμε ανακοίνωση». Ερωτηθείς γιατί βγήκε την Τρίτη να δηλώσει κόλλημα για την προεδρία της ΚΕΦΕ είπε «Γιατί αυτός είναι ο όρος που προβλέπεται στο καταστατικό». Και πρόσθεσε «Όταν ο κ. Μεϊμαράκης μετά από 2 μέρες, αποχωρεί, κι αφού έχουμε δρομολογήσει ότι ξανά ξεκινάει, η ΚΕΦΕ, τότε δεν είχα κι εγώ κανένα θεσμικό κόλλημα και κανένα ηθικό κόλλημα, για να αποχωρήσω».

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι σαφώς το πρόβλημα ήταν τεχνικό  λέγοντας «Ήταν σαφέστατα τεχνικό το θέμα. Τώρα από κει και πέρα εγώ το δηλώνω ξεκάθαρα, εγώ δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το τι έχει γίνει».

Υπεραμύνθηκε μάλιστα των επιλογών του, ότι συστάθηκε τεχνική επιτροπή στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων κι άνθρωποι της Μηχανογράφησης του  κόμματος κι επέρριψε ευθύνες στην εταιρία, το λογισμικό της οποίας δεν λειτούργησε και γι αυτό ενημερώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στις οκτώ από την εταιρία.

Για το εάν κάποιος εκ των υποψηφίων έστησε την ιστορία είπε «Εγώ δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω,… επειδή είμαι και δικηγόρος, εγώ δεν προδικάζω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Και γι’ αυτό χθες πήραμε από κοινού απόφαση με τον νέο πρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία, να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αποδειχθεί, τι έχει  γίνει. Αν έχει γίνει δολιοφθορά ή αν δεν έχει γίνει, κι αν έχει  γίνει από ποιους έχει γίνει. Εγώ σας λέω ήταν τεχνικό το πρόβλημα. Τώρα αν είναι πολιτικό ή οτιδήποτε άλλο εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα». Πάντως παραδέχτηκε ότι το 2009 είχε και πάλι πρόβλημα το σύστημα για τέσσερις ώρες, όπως κατήγγειλε η κα Μπακογιάννη.

Ερωτηθείς εάν στήριξε τον κ. Τζιτζικώστα είπε «Ας μου βρει μια απόδειξη που να μου πει ότι εγώ στήριξα τον κ. Τζιτζικώστα και στηρίζω τον κ. Τζιτζικώστα». Και πρόσθεσε «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι περισσότερες αντιδράσεις των υποψηφίων, ήταν ότι ο μηχανισμός του κόμματος δεν ήταν υπέρ του Τζιτζικώστα, ήταν υπέρ άλλου υποψηφίου, αλλά εγώ δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική μιλάω προσωπικά για μένα. Εγώ δεν πήρα καμία θέση. Είδατε εσείς πουθενά να τοποθετηθώ υπέρ Τζιτζικώστα;». Παραδέχτηκε όμως ότι είναι φίλος του κ. Τζιτζικώστα

Για το εάν θα παραμείνει στη θέση του Γραμματέα εάν εκλεγεί ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «Όσον αφορά εμένα προσωπικά, τις αποφάσεις μου τις ανακοινώνω την κατάλληλη στιγμή κι όταν κρίνω εγώ. Και ποτέ δεν λειτουργώ εν θερμώ. Η θέση του γραμματέα είναι από τακτικό συνέδριο σε τακτικό συνέδριο. Ξέρετε όμως εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που εξαρτώμαι από τη Ν.Δ., ξέρω πότε κλείνω τον κύκλο μου και πότε ανοίγω κάποιον άλλο, δεν έχω τέτοια κολλήματα, άρα τις αποφάσεις μου θα τις πάρω την κατάλληλη στιγμή. Ένα είναι αυτό. Δεύτερον επιβάλλεται να υπάρχει ενότητα. Άκουσα τον κ. Βαρβιτσιώτη που είναι ένα στέλεχος ιστορικό και έχει προσφέρει πάρα πολλά. Άνθρωποι σαν τον κ. Βαρβιτσιώτη, που ειλικρινά έχουν προσφέρει πολλά στην Ν.Δ., μπορούν να βοηθήσουν κι αυτοί σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει ενότητα την επόμενη μέρα. Και το πιστεύω ότι και οι 4 υποψήφιοι την επόμενη μέρα, όλοι μαζί, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη, θα κάνουν μια Ν.Δ. ακόμα ποιο δυνατή, ακόμα ποιο ισχυρή».

Ενώ στο ερώτημα εάν συνομιλεί με τους πρώην προέδρους του κόμματος είπε «Συνομιλώ με τον κ. Σαμαρά, όπως συνομιλώ και με τον κ. Καραμανλή. Με τον κ. Μεϊμαράκη ναι είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ένταση, στη σχέση μας, αλλά αυτό είναι λογικό. Η ζωή κάνει κύκλους με τον κ. Μεϊμαράκη, εγώ παραδοσιακά είχα καλές σχέσεις και δώσαμε έναν καλό αγώνα μεταξύ μας, πριν τις εκλογές του 2015. Κι όντως κι ο ίδιος έδωσε τη ψυχή του κι εγώ έδωσα την ψυχή μου από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή πάλι θα ξαναμιλήσουμε».