Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου έκοψε την πίτα του

Με μια λιτή όσο και ζεστή εκδήλωση ο ανασυσταθής Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου έκοψε, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην κοπή της πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ Ρούσσης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στο πολυσχιδές έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου παρά το βραχύβιο του βίου του όπου παρουσιάζει σημαντική δράση.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου κα Ρούλα Δάβρη αναφέρθηκε στη δράση του  αλλά, κυρίως,  στο εξαιρετικό, φιλικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του το οποίο βοηθάει στο να θέτονται, συνεχώς, νέοι στόχοι και να υλοποιούνται με επιτυχία.

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του πατρός Κοσμά ο οποίος ευλόγησε την πίτα και αναφέρθηκε στη σημασία που διαδραματίζουν στις τοπικές κοινωνίες οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε μια εποχή όπου οι αξίες περνούν βαθιά κρίση.

Η παιδική χορωδία του συλλόγου, με την συνοδεία της καθηγήτριας κ. Ραχήλ Γιουνά,  ζέστανε τη βραδιά τραγουδώντας δύο τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Συγχαρητήρια για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και για την διάθεση που διακατέχει όλα τα μέλη του για δημιουργία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο .

Επίσης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αν. Γαζβινιάν, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κ. Δ. Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, ο Πρόεδρος ττης Τ.Κ. Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ανατολικής Αττικής κ. Αθανασόπουλος, η εκπρόσωπος της ΚΕΔΩ κα Σ. Μαμμή, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκαμίνου κ. Κοντός, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα Β. Βλάχου, ο εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή του Ωρωπού» κ. Β. Κωβαίος, οι συγγραφείς κα Μ. Κασαμπαλάκου και ο κ. Δ. Μακρυγιάννης, καθώς και Πρόεδροι Συλλόγων.