Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού τάσσεται υπέρ της πεζοδρόμησης της Μαρμαρά και της Παραλιακής

 

Υπέρ της πεζοδρόμησης της οδού Μαρμαρά στα Νέα Παλάτια Ωρωπού τάσσεται ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θ. Γιουρούκος εκτιμώντας ότι έτσι ο δρόμος θα μπορέσει να προσελκύσει νέους επιχειρηματίες  και να ξαναζωντανέψει.

Ο κ. Θ. Γιουρούκος υποστηρίζει ότι η σημερινή μορφή του δρόμου δεν αφήνει περιθώρια για την ανάπτυξη καταστημάτων υγειονομικού, κυρίως, ενδιαφέροντος. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Σήμερα ο δρόμος δεν είναι ούτε πεζόδρομος, ούτε ταχείας κυκλοφορίας. Κι ότι δεν είναι ολοκληρωμένο δεν μπορεί και να αναπτυχθεί.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εκτιμά ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μελετήσει σοβαρά το σχέδιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης τόσο για την Μαρμαρά, η οποία θα πρέπει να πεζοδρομηθεί, όσο και της  Παραλιακής. Στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός  ενιαίου εμπορικού κομματιού  που θα προσελκύσει επισκέπτες αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού. Να δημιουργηθούν δηλαδή συνθήκες ώστε οι κάτοικοι να μην αναγκάζονται να βρουν διεξόδους σε όμορους Δήμους.

Επίσης εκτιμά ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει  η συζήτηση για την κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου που θα αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο από τα βαρέως τύπου οχήματα, ιδίως του θερινούς μήνες.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος μελετά προτάσεις για την τόνωση της αγοράς η οποία λόγω της κρίσης έχει υποστεί σοβαρή καθίζηση τα δύο τελευταία χρόνια.

Μια εξ αυτών  είναι τα έσοδα των διοδίων να γίνουν αντισταθμιστικά, δηλαδή να έρχεται ο επισκέπτης με την απόδειξη των διοδίων και να του αφαιρούν οι καταστηματάρχες  το ποσό από το σύνολο της κατανάλωσης που θα κάνει.

Άλλη πρόταση είναι μια φορά την εβδομάδα όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ωρωπού  να κάνουν έκπτωση 50% στις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουν και τα υπόλοιπα 20% στα προϊόντα που πωλούν, ώστε να δοθεί κίνητρο στους κατοίκους να αγκαλιάσουν την τοπική αγορά. Να ξαναγεμίσουν τα καταστήματα σε μια περίοδο όπου οι πολίτες έχουν υποστεί σοβαρή μείωση του εισοδήματός τους.

Όσο για τις τιμές των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση υποστηρίζει ότι η ίδια η αγορά θα τις επαναφέρει σε λογικά για την εποχή πλαίσια γιατί κανέναν ιδιοκτήτη δεν συμφέρει το ακίνητό του να παραμένει κλειστό επί μακρό χρονικό διάστημα.