Ο Πρ. Παυλόπουλος συναντάται σήμερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

15.1.2016

Στη Μόσχα βρίσκεται από χθες ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, που τον αναγόρευσε ως επίτιμο διδάκτορά της.

Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στη Μόσχα, Σεργκέι Ναρίσκιν, ενώ σήμερα Παρασκευή συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η άμβλυνση των οικονομικών μέτρων είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της ΕΕ και της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στις διεθνείς εξελίξεις, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις.